Μετά τα Κούλουμα, στο τραπέζι οι... θεσμοί

Δευτέρα
27 Φεβρουαρίου 2017
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2353RSS FEED
Ντομπρόβσκις: Αισιόδοξος για το Eurοgroup ΜαρτίουΜετά τα Κούλουμα, στο τραπέζι οι... θεσμοί
27/02/2017

Η αβεβαιότητα στην οικονομική κατάσταση της χώρας που εντάθηκε μετά το πρόσφατο Eurogroup θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, όπως όλα δείχνουν, καθώς η Αθήνα αναμένει με ανησυχία την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup των Βρυξελλών για την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό με αντιστάθμισμα μειώσεις στη φορολογία εφόσον υπάρξει υπεραπόδοση στο δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές διαμηνύουν ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών της αξιολόγησης το συντομότερο, όλα δείχνουν ότι δε θα είναι μία εύκολη δοκιμασία και το πλέον σίγουρο είναι ότι θα πλήξει ξανά τους πολίτες.
Αισιοδοξία εκφράζει η Κομισιόν

Αισιόδοξος πως Ελλάδα και θεσμοί θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία έως το Eurogroup του Μαρτίου εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CΝΒC.
«Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουμε ξεπεράσει την τρέχουσα κατάσταση» τόνισε ενδεικτικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως το επόμενο Eurogroup θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Εξαίροντας τις επιδόσεις της οικονομίας, σημείωσε πως θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση και να επικρατήσει η χρηματοπιστωτική αστάθεια.
Αυτό που χρειαζόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, είναι «οι εποικοδομητικές συζητήσεις και μία τελική ώθηση από όλες τις πλευρές».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc