Βαρυσήμαντο διάγγελμα Ομπάμα για την οικονομία

24-02-2009

President Barack Obama addresses lawmakers as he opens the Fiscal Responsibility Summit in East Room of the White House, 23 Feb. 2009

Με έλλειμμα άνοιξαν σήμερα το πρωί τα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά την πτώση, στα χαμηλότερα επίπεδα απ’ το 1997, την Δευτέρα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, παρά τις υποσχέσεις του προέδρου Ομπάμα για μείωση του Αμερικανικού δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 50% και τις διαβεβαιώσεις ότι το δημόσιο θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τις τράπεζες που συνεχίζουν να έχουν προβλήματα. Ο δείκτης Ντάου Τζόουνς διολίσθησε κατά 3%. Αντίστοιχη ήταν και η απόδοση των Ευρωπαϊκών χρηματαγορών.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση διάσκεψης στο Λευκό Οίκο με τους κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας και ομάδα μελών του Κογκρέσου και οικονομικών αναλυτών, ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι θα περικόψει το δημοσιονομικό έλλειμμα από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα, στα 533 δισεκατομμύρια μέχρι το έτος 2013 και θα επαναφέρει μεθόδους δημοσιονομικής αυτοσυγκράτησης που ίσχυαν στη δεκαετία του 1990, περιορίζοντας έτσι τις δημοσιονομικές δαπάνες.

Απόψε το βράδυ στα πλαίσια βαρυσήμαντου διαγγέλματος του προς το έθνος, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναφερθεί λεπτομερώς στα σχέδια του για την ενίσχυση της οικονομίας.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc