Υπό την εποπτεία του Γκάιθνερ
Σε επιτροπή αναθέτει την ανασυγκρότηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε την ιδέα για «τσάρο της αυτοκινητοβιομηχανίας»
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να αναθέσει σε μια κυβερνητική επιτροπή -και όχι σε ένα μόνο πρόσωπο- την ανασυγκρότηση του κλάδου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε την ιδέα να ορίσει κάποιον «τσάρο της αυτοκινητοβιομηχανίας» με εκτεταμένες αρμοδιότητες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος όρισε τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ υπεύθυνο για την εποπτεία των δανείων προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και συμπροεδρεύοντα της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του κλάδου, μαζί με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς.

Αγνωστο παραμένει πότε θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της κρίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πάντως, η General Motors και η Chrysler θα πρέπει έως την Τρίτη να δημοσιοποιήσουν τα τροποποιημένα σχέδιά τους, με τα οποία θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι μπορούν να είναι βιώσιμες εταιρίες, μετά την απορρόφηση 13,4 δισ. δολαρίων ενίσχυσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»