ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 25/2/2009
ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ




ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΦΑΝΕΝΤΕΣ

Στη Νομαρχία χθες πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας π. Γεράσιμου Φωκά, του ιερέως της Σάμης π. Χρυσοστόμου και του π. Γεωργίου Αντζουλάτου (ιστορικού ερευνητή), του νομάρχη Δ. Γεωργάτου, του δημάρχου Σάμης Μ. Βαλέττα, του προέδρου του Δ.Σ. Σάμης Π. Δρακουλόγκωνα και του νομ. Συμβούλου Διον. Σπαθή.

Συζητήθηκε το θέμα της ευρέσεως, της επιστημονικής εξέτασης και της παράδοσης στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας των λειψάνων των Αγίων Φανέντων.
Όπως είναι γνωστό τα λείψανα των τριών Αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος εντοπίστηκαν στη Βενετία στις 30 Ιανουαρίου 2009.
Μετά από διεξοδική συζήτηση ρυθμίστηκε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της επίσημης μεγαλοπρεπούς υποδοχής στην Κεφαλονιά.

Στο πλαίσιο αυτό ως πιθανότερη ημερομηνία άφιξης καθορίστηκε η 2α Μαϊου και επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας (με πιθανότερη ημερομηνία την 29/3) για το συγκεκριμένο θέμα με ομιλητές τον κ. Φραντζέσκο Ιντρόνα (καθηγητής ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι), την κα Ντένια Ρηγάκου (έφορος Αρχαιοτήτων) και τον ερευνητή Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Αντζουλάτο (ερευνητή του βίου και της ιστορίας των Αγίων) και με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων επιστημόνων.from Anexartitos -kefalonias.

Comments

lornion said…
Αλλοι ψάχνουν για λεφτά κι’άλλοι για Αγίους,μα θα μου πεις την σήμερον ημέραν οι Άγιοι λεφτά δεν φέρνουν;
lixouri said…
οι άγιοι δεν φέρνουν λεφτά αλλά χάρη, που την έχουμε σήμερα όλοι ανάγκη!!!Καλό είναι να έχουμε καλοπροαίρετους λογισμούς όπως και οι άγιοι.....

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»