Μέτρα κατά των κατασχέσεων
Σχέδιο στήριξης της αγοράς ακινήτων ανακοινώνει ο Μπ.Ομπάμα

Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Το σχέδιο στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων, ανακοινώνει το απόγευμα της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Με το σχέδιο αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει να βοηθήσει έως 9 εκατ. οικογένειες να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια και να μην χάσουν το σπίτι τους.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, που ανακοινώνεται στις 19:15, θα διατεθούν κεφάλαια 75 δισ. δολαρίων, ώστε 3 με 4 εκατομμύρια «υπεύθυνων ιδιοκτητών» να διατηρήσουν το σπίτι τους.

Στο σχέδιο προβλέπεται επίσης η χρηματοδότηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών των εταιρειών ενυπόθηκου δανεισμού Fannie Mae και Freddie Mac.

Ενδεικτικά της κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η αμερικανική αγορά ακινήτων ελιναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις κατασκευές νέων κατοικιών τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, μειώθηκαβν κατά 17% στις 466.000, επίπεδο το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ. Οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν κατά 4,8% στις 521.000.

Newsroom ΔΟΛ


Comments

lornion said…
Είναι η δεν είναι τούτο το μέτρο κοινωνική πολιτική;Είναι η δεν είναι καλοδεχούμενο και ευγενές;Είναι η δεν είναι συνεπές προς την εξαγγελθείσα αλλαγή;

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»