Τιμή στους ήρωες του 1821
Με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

ΑΠΕ
Εντυπωσιακή η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Με τις μαθητικές παρελάσεις αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (24/3/2008)

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, κορυφώθηκαν την Τρίτη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821. Είχε προηγηθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για το διπλό εορτασμό της εθνικής επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Μετά την πρωινή βροχή, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με καλό καιρό και ηλιοφάνεια, ενώ στην Αθήνα και σε κάθε δήμο ξεχωριστά ίσχυσαν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω και των κατά τόπους μαθητικών παρελάσεων. Κλειστό παρέμεινε το κέντρο μέχρι και την πλατεία Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

«Γιορτάσαμε σήμερα μία από τις συγκλονιστικότερες επετείους της ελληνικής μας ιστορίας, τον ξεσηκωμό ενός άοπλου λαού, ενός κατατρεγμένου λαού, που με μοναδικό όπλο τον ψυχισμό του και το πάθος για την ελευθερία να ξεσηκωθεί εναντίον μιας αυτοκρατορίας, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και να δημιουργήσει το νεοελληνικό κράτος» δήλωσε μετά την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Με το ίδιο πάθος ρίχτηκε ο ελληνικός λαός και στους βαλκανικούς πολέμους και το 1940 και στα οχυρά του Ρούπελ και στην εθνική αντίσταση. Είναι αυτός, ο αγωνιζόμενος λαός, ομόθυμα λαός και στρατός, που σήμερα είναι η αποτρεπτική δύναμη για την οποιαδήποτε επιβολή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος» προσέθεσε.

«Είμαι αισιόδοξος για το αύριο αυτής της πατρίδας. Αυτού του λαού, που έχει τόσα χαρίσματα και είναι έτοιμος για όλες τις θυσίες, προκειμένου να κατοχυρώσει την ελευθερία του και την εθνική του ανεξαρτησία» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

«Με τους αγώνες και τις θυσίες, επώνυμων και ανώνυμων ηρώων από το 1821 ως τις μέρες μας, η Ελλάδα ελευθερώθηκε, εκσυγχρονίστηκε, αναπτύχθηκε. Κέρδισε τη θέση της στη διεθνή σκηνή» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

«Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ενωμένοι, κοιτάζουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση. Τιμούμε στην πράξη τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους Αγωνιστές της Ανεξαρτησίας. Εργαζόμαστε για μια κοινωνία ευημερούσα και δίκαιη, για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη» προσέθεσε.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε επίσης η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αντιδράσεις ωστόσο προκάλεσε η πρωτοβουλία δύο δασκάλων δημοτικού σχολείου να μεταβούν μαζί με 40 μαθητές στο ακριτικό χωριό των Ευζώνων, προκειμένου να παρελάσουν. Συγκινημένοι οι κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν για πρώτη φορά το τελετουργικό.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έστειλε -τη Δευτέρα- επιστολή διαμαρτυρίας στο γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και όχι από κάποιον υπουργό.

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με τη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος. Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»