Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στα Σκόπια για την αφίσα

Eurokinissi
Τηλεοπτική εικόνα με την αφίσα
Σκόπια
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Έντονη διαμαρτυρία για αφίσα στα Σκόπια που προσβάλλει την ελληνική σημαία (30/3/2008)

Η πρέσβης της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για την αφίσα σε δρόμους των Σκοπίων, η οποία προσβάλλει την ελληνική σημαία. Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος

Στο διάβημα, η Ελλάδα απαιτεί να αποσυρθεί η αφίσα, τονίζοντας ότι οι αγώνες των Ελλήνων κατά του φασισμού και του ναζισμού δεν αμφισβητούνται από κανέναν.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων «Βέτσερ» δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα φωτογραφία με την προσβλητική αφίσα, με τίτλο «Ντροπή».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αφίσες αυτές ξεπερνούν κάθε όριο και υποδαυλίζουν εθνικό και θρησκευτικό μίσος.

«Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια, προκαλεί, μεταξύ άλλων και ανεπανόρθωτη ζημιά στη 'Μακεδονία' και στους πολίτες της και μάλιστα την κρίσιμη στιγμή που η χώρα αναμένει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ» σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα.

Στις αφίσες αυτές διαφημίζεται έκθεση φωτογραφίας και γραφικών, η οποία θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό-Ενημερωτικό Κέντρο των Σκοπίων από τις 3 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου. Το ίδρυμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου των Σκοπίων.

Ο δημιουργός της έκθεσης, σε δηλώσεις του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ανέφερε ότι η οικογένεια στη μέση της αφίσας, είναι οι Σλαβομακεδόνες γονείς και οι παπούδες του οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο πόλεμο και πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό ο ίδιος βιώνει το γεγονός».

Αρνήθηκε ότι η αφίσα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»