«Βρώμικα κόλπα» κατά Ομπάμα
Παραβίασαν τον φάκελο με στοιχεία του διαβατηρίου του υπάλληλοι οι οποίοι απολύθηκαν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την απόλυση δύο υπαλλήλων του μετά την παράνομη πρόσβαση που εξασφάλισαν στον φάκελο με τα στοιχεία διαβατηρίου του Μπαράκ Ομπάμα. Την είδηση αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Washington Times. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, απέδωσε σε «απρεπή περιέργεια» την παραβίαση των κανόνισμών. Ομως το προεκλογικό επιτελείο του κ. Ομπάμα, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Μπιλ Μπάρτον, απαίτησε πλήρη έρευνα ώστε να διαλευκανθούν τα κίνητρα της πράξης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Μπους γι’ αυτή την «εξοργιστική», όπως τη χαρακτήρισε, παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης του Νιου Μέξικο και πρώην υποψήφιος στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπιλ Ρίτσαρντσον, αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ομπάμα. Ο κ. Ρίτσαρντσον δήλωσε πως «οι ηθικές αξίες του Μπαράκ Ομπάμα μπορούν να εμπνεύσουν τον αμερικανικό λαό ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, μέσα σε υπερκομματικό πνεύμα συμφιλίωσης».

Δεν θα ψηφίσουν

Τα καλά νέα για τον κ. Ομπάμα συνεχίστηκαν χθες, καθώς οι βουλευτές του Μίσιγκαν αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ψήφιση νομοσχεδίου που θα επέτρεπε την επανάληψη της ψηφοφορίας στην Πολιτεία στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Χίλαρι Κλίντον σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη δήλωσε πως ο αποκλεισμός των ψηφοφόρων του Μίσιγκαν και της Φλόριντα θα βλάψει συνολικά τους Δημοκρατικούς, ενώ ο κ. Ομπάμα ερωτηθείς για το πότε θα έχουν την ευκαιρία να τον ψηφίσουν οι πολίτες, απάντησε πως αυτό θα γίνει «πιθανότατα στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κλίντον είχε κερδίσει την αναμέτρηση στο Μίσιγκαν, στην οποία ωστόσο δεν είχαν συμμετάσχει οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Η Πολιτεία είχε μεταφέρει την ψηφοφορία νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, με συνέπεια να αποκλειστούν οι εκλέκτορες του Μίσιγκαν από το συνέδριο, μια τιμωρία που επιβλήθηκε και στην εξίσου «βιαστική» Φλόριντα (στην οποία είχε επίσης επικρατήσει η κ. Κλίντον).


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc