ΤΟΠΙΚΑ 25/3/2008
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ




"ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΑΡΓΟΥΝ

ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ"!!!

Τη φράση αυτή, που διαλέξαμε για τον τίτλο του σημερινού μας άρθρου, ήρθε να μας την υπενθυμίσει με τον χειρότερο τρόπο ο κύριος αυτός που έχει κερδίσει τον τελευταίο καιρό επάξια τον τίτλο του PONTEUOMO (Γεφυράνθρωπος).

Βέβαια ο τίτλος αυτός δεν είναι ο μοναδικός που του ταιριάζει γάντι. Για λόγους συντομίας λοιπόν και όχι μόνο, από τούδε και στο εξής (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και τα συμβόλαια των δικαιοπραξιών!!!) τον κύριο αυτόν θα τον αποκαλούμε "Τοπικό Ψυχάρη" χωρίς βέβαια να έχει δικαιοδοσία στα μανουάλια και τα θυμιατά του Αγίου Όρους!.

Ο "Τοπικός Ψυχάρης" μας λοιπόν το τελευταίο διάστημα, όντας στην πρωτοπορία της μανιπουλάτσιας, μας έχει πρήξει τα ….αυτιά σχετικά με την δημοπρασία του έργου της γέφυρας και την χρήση μετά την αναστήλωσή της. Κινδυνολογεί ασύστολα με πηχυαίους τίτλους, με αφορμή την αναβολή της ημερομηνίας δημοπράτησης, λόγω της απεργίας των μηχανικών, αφού είναι γνωστό ότι θα ορισθεί εκ' νέου νέα από την δημοπρατούσα αρχή.

Ο κύριος αυτός με εμμονές άγεται και φέρεται με μοναδικό στόχο το άνοιγμα της γέφυρας σε Ι.Χ., τεθωρακισμένα και αεροπλάνα. Πρέπει δηλαδή όλη η κοινωνία και ο Βουλευτής μαζί να ακολουθήσουν τις προσταγές του "Βαρώνου" των ΜΜΕ. Όποιος έχει αντίθετη άποψη λοιδορείται από του άγνωστους-γνωστούς σ' εμάς- κονδυλοφόρους του, μπαίνει σε εφαρμογή η γνωστή σ' αυτόν "δημοσιογραφία" της χυδαιολογίας. Προσπαθεί να βρει "κουσούρια" στον καθένα να τον απαξιώσει κοινωνικά, ηθικά, πολιτικά. Βέβαια ορισμένους τους έχει στο απυρόβλητο γιατί "νταραβερίζεται" με δαύτους για να δικαιώσει πανηγυρικά τον ΟΝΟΡΕ ΝΤΕ ΜΠΑΛΖΑΚ όταν μιλούσε τον προηγούμενο αιώνα (επίκαιρος όσο ποτέ) για "χαμαιτυπεία της σκέψης" και "αποθήκες δηλητηρίου".

Ο εκδότης μας λοιπόν ζήλεψε την δόξα ορισμένων ομοίων του της Αθήνας (σε μικρογραφία βέβαια), που θέλουν να γίνουν επικυρίαρχοι στην πολιτική ζωή του τόπου. Συνειρμικά τώρα μας έρχεται στο νου ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο Πρωθυπουργός στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη.

Βέβαια έχει την εντύπωση ότι όλοι είμαστε "Μαρκάτοι" δηλαδή συντονιστές κομμάτων που έχουν πέσει σε πλήρη ανυποληψία (τα κόμματα) στα μάτια του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας, που προσπαθούν να τηρήσουν ισορροπίες μεταξύ τάσεων αλλά και του αξιώματος: "να τα έχουμε καλά με τα ΜΜΕ μπας και προκόψουμε μελλοντικά"!!.

Όμως όπως έχουμε ξανά τονίσει δεν μας ενδιαφέρει να σώσουμε το νησί με τα πολιτικά μας οράματα!!, όπως έχουν κατά νου διάφοροι φωστήρες της πολιτικής, που υποτάσσονται στα κελεύσματα του γεφυράνθρωπου.

Γι' αυτό έχουμε την τόλμη να τους τα λέμε χύμα και τσουβαλάτα, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, και αμαρτία ουκ έχουμε.

Εμπεδώσαμε και αυτό τις τελευταίες ημέρες. Δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να καταλάβεις την μελέτη (τεχνική έκθεση, προϋπολογισμούς, προδιαγραφές, συγγραφή υποχρεώσεων, ΦΑΥ, ΣΑΥ, κ.λ.π.) του έργου της γέφυρας. Κάθεσαι στο "μπαλκόνι" της Κεφαλονιάς ονειρεύεσαι τον Δήμο Ποταμιάνας και αφομοιώνεις τεχνικούς όρους, εξειδικευμένες εργασίες αναστύλωσης και κάνεις και ένα διδακτορικό συνάμα. Όσο για την β' φάση του έργου, εκπονείς ο ίδιος την μελέτη για να περνούν ερπιστριοφόρα, eurofighter και άλλα ελαφρού τύπου!! οχήματα για να ικανοποιήσεις και τις εμμονές σου.

Αλλά ας σοβαρευτούμε!! Γιατί παραπάει το αηδιαστικό φαινόμενο του "Τοπικού Ψυχάρη" μας και των οραμάτων του.

Του προτείνουμε λοιπόν να γραφτεί ως μέλος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για να προσφέρει τις τεχνικές του γνώσεις στην επιστημονική κοινότητα με ειδικότητα στην γεφυροποιία και την εδαφομηχανική.

Στο σημείο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε λίγα λόγια για τον Α. Παρίση. Κατανοούμε τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει για το νησί μας στους λίγους μήνες της βουλευτικής του θητείας. Ομολογουμένως δίνει λύσεις σε προβλήματα στα στενά όρια ενός γραφειοκρατικού συστήματος και μιας δημόσιας διοίκησης ουσιαστικά διαλυμένης. Προειδοποιούμε όμως ότι θα μας βρει αντίθετους σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ιστορικού μνημείου της γέφυρας και τις πολιτιστικές ανάγκες που έχει να εκπληρώσει από εδώ και μπρος.

Απευθυνόμαστε τώρα με ιδιαίτερο σεβασμό στις μελαχρινές εφημερίδες (ο χαρακτηρισμός πρέπει να τονίσουμε, γιατί μας έχουν χαρακτηρίσει και ρατσιστές, έχει σχέση με την μαύρη προπαγάνδα!! που κάνουν έναντι των αναγνωστών τους) και να τονίσουμε ότι μας κάνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση και εντύπωση το γεγονός ότι "οι πιτσιρικάδες" μιλούν και γνωρίζουν τον Φιντέλ Κάστρο!!. Φαίνεται ότι ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται σε καλό δρόμο!.

Βέβαια το τελευταίο "δημοσιογραφικό" κολπάκι τους με το Ξενία, δεν τους βγήκε με τον "υποβολέα" τους εξ' Αθηνών. Δεν πειράζει την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικοί.

Υ.Γ.: Περιμένουμε εναγωνίως, γεμάτοι τρόμο και σύγκρυο τον πόλεμο λάσπης της εφημερίδας της αυξημένης τιμής!, επιστρατεύοντας τους γνωστούς κονδυλοφόρους της (συγγενείς, ανώνυμους στηλεογράφους και άλλους τρισδιάστατους) εναντίον μας.

Από το μένος και την χυδαιολογία τους θα καταλάβουμε εάν κάνουμε σωστά την δουλειά μας αμισθί!!!.

Υ.Γ.2: Γίνεται φανερό, για αποφυγή παρεξηγήσεων, λαβής κακεντρεχών σχολίων και περίεργων συνειρμών, ότι ο τίτλος του άρθρου μας δεν έχει σχέση με πραξικόπημα!!!, χουνταίους!! και σταγονίδια!, αλλά με πηχυαίους φανφαρόνικους τίτλους των παραπάνω ΜΜΕ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ. ΕΡΙΣΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»