Νέα πρόταση Νίμιτς με γεωγραφικό προσδιορισμό /VOA

Νέα πρόταση Νίμιτς με γεωγραφικό προσδιορισμό

25-03-2008


nimitz !.jpg

Ολοκληρώθηκαν στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες που είχε τη Τρίτη ο ειδικός διαμεσολαβητής των ΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νίκολα Ντιμιτρώφ, για το θέμα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους μετά την συνάντηση ο κ. Νίμιτς επεσήμανε ότι και οι δύο κυβερνήσεις επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος και ότι βλέπουν τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει μια επίλυση του ζητήματος και τους κινδύνους που εγκυμονεί ενδεχόμενη μη επίλυση της διαμάχης.

Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα της ονομασίας, επεσήμανε ο κ. Νίμιτς, και γι’ αυτό ο ειδικός διαμεσολαβητής των ΗΕ εξέφρασε στους δύο πρέσβεις τις απόψεις του για έναν «λογικό» όπως τον χαρακτήρισε, συμβιβασμό που δεν ικανοποιεί 100% όλα τα αιτήματα και των δύο πλευρών, αλλά αποτελεί μια «δίκαιη και έντιμη λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό», όπως είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι δύο κυβερνήσεις θα τον εξετάσουν σοβαρά και με εποικοδομητική διάθεση.

Πρόκειται για νέα πρόταση με στοιχεία προηγούμενων προτάσεων, ξεκαθάρισε ο κ. Νίμιτς, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για απάντηση στην εν λόγω πρόταση και σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δύο εκπροσώπους τον κ. Βασιλάκη και τον κ. Ντιμιτρώφ, οπότε θα υπάρξει νέα συνάντηση όταν θα υπάρξει και συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτή τη συνάντηση, όπως είπε.

Comments

lornion said…
Διακατέχομαι από την περιέργεια που θα το πάνε οι Σκοπιανοί τώρα. Θα προτιμήσουν τον έντιμο συμβιβασμό που τους προσσφέρει η πρόταση Νίμιτς, η θα απορρίψουν την πρόταση ελπίζοντας σε μια νεκρανάσταση του Τίτο? Νομίζω πως δεν είναι δυνατόν να ζεις στη λάθρα πάντα, με κλοπιμαία πολιτιστική κληρονομιά.Εχει και μπούμερανκ η ζωή κι' ας το μετρήσουν οσο έχουν καιρό.
lornion said…
διορθωτικόν .Ηπρόταση Νίμιτς δεν είναι αντικειμενική και χρειάζεται απόρριψη.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»