Hμερομηνία : 26-03-08
Ο Μπάρακ Ομπάμα συγγενής του Τζόρτζ Μπους

Ερευνητές του Ινστιτούτου Ιστορικής Γενεαλογίας των ΗΠΑ εντόπισε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες δεσμούς και συγγένειες των τριών διεκδικητών της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η Χίλαρι Κλίντον, γάλλο-καναδικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, είναι μακρινή ξαδέλφη της τραγουδίστριας Μαντόνα, της Σελίν Ντιόν και της Αλάνις Μόρισετ. Ο Μπάρακ Ομπάμα από την άλλη, γιός λευκής γυναίκας από το Κάνσας και πατέρα από την Κένυα, φαίνεται να είναι μακρινός ξάδελφος του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ενώ ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν, είναι έκτος ξάδερφος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Λόρα Μπους.

Ο γενεαλόγος Κρίστοφερ Τσάιλντ, είπε ότι οι υποψήφιοι τελικά μπορεί να μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε, παρά τις προσπάθειες τους να διαφοροποιηθούν ο ένας από τον άλλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Μπάρακ Ομπάμα, του οποίου το γενεαλογικό δέντρο περιλαμβάνει έξι προέδρους, δημοκρατικούς και ρεπουμπλικανούς, πολλά στελέχη περασμένων κυβερνήσεων, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Επίσης, το γενεαλογικό δέντρο της Χίλαρι Κλίντον συναντάται σε κάποιο σημείο με αυτός της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, και του συγγραφέα Ζάκ Κερουάκ. Από την άλλη, η καταγωγή του Τζον Μακέιν ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστεί επειδή δεν υπήρχαν πλήρη αρχεία των προγόνων του.

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες διασταυρώσεις περιλαμβάνουν την ενάτου βαθμού συγγένεια του Μπάρακ Ομπάμα με τον ηθοποιό Μπράντ Πιτ, αλλά και την δέκατου βαθμού με τον Τζόρτζ Μπους. Η πρώην πρώτη κυρία και νυν υποψήφια για το χρίσμα των δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, είναι ένατη ξαδέρφη με την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, καθώς μοιράζονται κοινό πρόγονο που πέθανε το 1718.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press, Γαλλικό Πρακτορείο

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc