Πριν το Καλλιμάρμαρο
Από την Ακρόπολη στέλνει τη λάμψη της στον κόσμο η Ολυμπιακή Φλόγα

Action Images
Η Βούλα Κοζομπόλη ανάβει τον βωμό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη διέλευση της Φλόγας από την Αθήνα (29/3/2008)
Επόμενο άρθρο:
Στην κινεζική Επιτροπή «Πεκίνο 2008» παραδίδεται η Ολυμπιακή Φλόγα (30/3/2008)

Την Ακρόπολη φωτίζει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία έφτασε στο σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώνοντας την έκτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Αγώνες του Πεκίνου.

Στον Ιερό Βράχο το βωμό άναψε η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος στο πόλο, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004, Βούλα Κοζομπόλη, η οποία παρέλαβε τη Φλόγα από τις συμπαίκτριες της στην Εθνική, Γεωργία Ελληνάκη, Εύη Μωραϊτιδου, Δήμητρα Ασιλιάν και Κυριακή Λιόση.

Η Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε ευτυχισμένη για την τιμή που της έγινε:

«Δεν έχω λόγια να μιλήσω για τη συγκίνηση που νιώθω. Είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα μου καθώς ως αρχηγός της Εθνικής πόλο άναψα το βωμό στην Ακρόπολη που είναι το σύμβολο της Ελλάδας. Θέλω να πω σε όλους ότι η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει στο Πεκίνο για το καλύτερο, επιδιώκοντας φυσικά την κατάκτηση ενός μεταλλίου».

Η Φλόγα ξεκίνησε το πρωϊ από τη Λαμία όπου και διανυκτέρευσε την Παρασκευή και μπήκε στην Αττική γη, με πρώτο σταθμό στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου στον Κάλαμο. Ακολούθησαν τελετές στον Μαραθώνα και τη Ραφήνα και στη συνέχεια το Ολυμπιακό Φως διέσχισε μεγάλο μέρος της Αθήνας, πριν καταλήξει στην Ακρόπολη.

Μεταξύ άλλων, το Φως μετέφεραν ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, το μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Αρνε Λιούνγκβιστ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντάντι, οι Ολυμπιονίκες Νίκος Συρανίδης (καταδύσεις), Αιμιλία Τσουλφά (ιστιοπλοϊα), Πέτρος Γαλακτόπουλος (πάλη), Λεωνίδας Κόκκας (άρση βαρών), Μπάμπης Χολίδης (πάλη), Γιάννης Χατζηιωαννίδης (πάλη), Γιώργος Ρουμπάνης (στίβος) ,ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης, οι Παραολυμπιονίκες Κώστας Φύκκας, Θανάσης Μπαράκας, Γιάννης Κωστάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τον Ιερό Βράχο με πρώτο δρομέα τον διεθνή παίκτη μπάσκετ Δημήτρη Διαμαντίδη και θα κατευθυνθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου το βωμό θα ανάψει η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του τριπλούν το 2004, Πηγή Δεβετζή.

Μετά από μια σύντομη τελετή, το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008» για να συνεχίσει το ταξίδι της ανά την υφήλιο.

Newsroom ΔΟΛ


Πολιτισμός: Περισσότερες ειδήσεις

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»