Απεργία τέλος σε ΔΕΗ και δήμους

Απεργία τέλος σε ΔΕΗ και δήμους.
Analitis.co

Η μεγάλη έκπληξη για το ασφαλιστικό ήρθε χθες από τη Βουλή, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέκος Αλαβάνος κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύροντας ουσιαστικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία. Κατά τα λοιπά, ο απεργιακός πυρετός φθίνει, ενώ στην εργασία τους επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στους δήμους.

Μετά από περίπου 2 εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων και αφού ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέστειλε χθες την απεργία της. Την αναστολή αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ για το επόμενο διάστημα, η οργάνωση θα επιδιώξει την προσβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Κοινοτικά όργανα της διάταξης του νομοσχεδίου που αφορά τη συγχώνευσή του ΟΑΠ-ΔΕΗ με το ΙΚΑ. Ετσι, από σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Χθες, το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας έφτασε και τα 1.300 μεγαβάτ τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα οι διακοπές να ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις τη μιάμιση ώρα.

Διπλοβάρδιες για τον καθαρισμό των πόλεων Με διπλοβάρδιες και ενίσχυση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων επιχειρούν οι δήμοι να καθαρίσουν τις πόλεις από τους χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που συσσωρεύθηκαν στους δρόμους των πόλεων λόγω της απεργίας των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι από χθες τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στην εργασία τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αφού παρέτεινε την απεργία και χθες, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, αποφάσισε να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις. Ετσι από τα μεσάνυχτα άρχισε και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες για να επανέλθουν οι πόλεις σε κανονικούς ρυθμούς όσον αφορά την καθαριότητα, αφού η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκησε 14 ημέρες και καθημερινά, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής παράγονται περίπου 6.500 τόνοι απορριμμάτων. Καλύτερη είναι η κατάσταση στην Αθήνα όπου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που υπάγονται σε άλλη Ομοσπονδία (ΠΟΠ-ΟΤΑ) είχαν τερματίσει νωρίτερα τις κινητοποιήσεις.

«Δώσαμε μία μάχη, δεν χάσαμε τον πόλεμο» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωση αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και κάνει λόγο για ανασύνταξη των δυνάμεων και προετοιμασία, και πάλι, του απεργιακού μετώπου. Οι εργαζόμενοι, εξάλλου, φαίνεται πως έχουν στραφεί ήδη σε νέες μορφές κινητοποιήσεων. Χθες, κατέλαβαν συμβολικά τον δήμο Αμαρουσίου, επιλογή που έγινε καθώς χαρακτηρίζεται ως ένας δήμος με μεγάλο αριθμό εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, πάντως, υποστήριξε ότι «κληρονόμησε» το πρόβλημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»