apo VOA

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε πολύ καλή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ


23-09-2007


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν-Κι-Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, ο Κύπριος ηγέτης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η συνάντησή του, η οποία κράτησε περίπου τρία τέταρτα της ώρας, ήτανε πάρα πολύ καλή και ότι του έδωσε την δυνατότητα να αναφέρει στον Γενικό Γραμματέα τα θέματα που είναι σήμερα στην επικαιρότητα.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την υποστήριξή του στην διαδικασία Γκαμπάρι και ανέφερε ότι προσβλέπει στην πλήρη εφαρμογή της. Ο Κύπριος ηγέτης εξέφρασε κατόπιν την ελπίδα ότι με την βοήθεια του Γενικού Γραμματέα θα καταστεί δυνατή όχι μόνον η συνέχιση αλλά και η επίσπευση της διαδικασίας την οποίαν υποστηρίζει η κυβέρνησή του ώστε το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και το επιτελείο του παρέστησαν επίσης από Κυπριακής πλευράς η Υπουργός Εξωτερικών κυρία Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Παπαδόπουλου, Πρέσβης κ. Τάσος Τζιώνης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Η.Ε. κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος κ. Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Συνοπτικά, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έκρινε πως ο Γενικός Γραμματέας ήτανε αρκετά ενημερωμένος στα θέματα της Κύπρου κι εκδήλωσε ενδιαφέρον γι αυτά. Χαρακτηριστικά ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε καλή ενέργεια την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κύριο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κι ευχήθηκε άλλες συναντήσεις ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να είναι ακόμα πιο παραγωγικές στο μέλλον.

Καταλήγοντας ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν άκουσε με ευγένεια και κατανόηση τα όσα του ανέφερε για το Κυπριακό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προωθηθεί η διαδικασία Γκαμπάρι, ώστε οι δύο κοινότητες να μπούνε στο δρόμο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Κύπριο ηγέτη για την συνάντηση που η ίδια είχε την προηγουμένη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ προς τον οποίον, όπως είπε, επανέλαβε την θέση της Ελλάδας ότι «υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την διαδικασία της 8ης Ιουλίου και επιθυμούμε να προχωρήσει η διαδικασία όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί από τον κ. Γκαμπάρι».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc