καθημερινή -αδυνατεί να συγκρατήσει.........

Αδυνατεί να συγκρατήσει την αξία του το αμερικανικό νόμισμα
ΣΕ ΝΕΑ ιστορικά χαμηλά έναντι του ευρώ διολίσθησε το δολάριο σήμερα, καθώς στην αγορά συναλλάγματος υπάρχει η εκτίμηση οι παραγγελίες διαρκών αγαθών θα σημειώσουν πτώση, κάτι το οποίο αναμένεται, αν επιβεβαιωθεί, να προκαλέσει περαιτέρω επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να υποτιμάτε ενώ σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Την ίδια στιγμή διολισθαίνει σε χαμηλό διμήνου έναντι του αυστραλιανού δολαρίου. Αναλυτές περιμένουν νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED κάτι που θα δημιουργήσεις ισχυρές πιέσεις στο «ισχυρό» κατά τα άλλα αμερικανικό νόμισμα.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το δολάριο βιώνει μια περίοδο παρατεταμένης αδυναμίας, η οποία απορρέει από τις ανησυχίες των επενδυτών ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα επιβραδυνθούν περαιτέρω και τα επιτόκια εισέρχονται σε τροχιά πτώσης.

Πριν λίγη ώρα, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,4140 δολάρια το ευρώ, ενώ νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τα 1,4162 δολάρια το ευρώ, που αποτελούν και τη χαμηλότερη τιμή της ιστορίας. Έναντι του γεν το δολάριο διαπραγματεύεται 114,83 γεν το δολάριο., έναντι 114,78 αργά χθες βράδι.

Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί στα χαμηλά των 87,48 cents δολαρίου. ΗΠΑ έναντι του αυστραλιανού δολαρίου, με την τιμή αυτή να είναι η χαμηλότερη από τις 27 Ιουλίου.

www.kathimerini.gr








Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»