απο ανεξάρτητο κεφαλονιάς

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΑ

β Για πρώτη φορά διοργανώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κεφαλονιά με θέμα: «Περιβαλλοντική Διαχείριση Ιατρικών Αποβλήτων»… Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και της Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών και οι συνεδριάσεις έγιναν στα εργαστήρια της Σχολής. Ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και έληξε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.Τα θέματα τα οποία εκφωνήθηκαν ήταν α) Εισαγωγικές έννοιες στη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων., β) Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης σε Νοσοκομεία, γ) Άσκηση – συμπεράσματα και Αξιολόγηση προγράμματος. Εισηγητές του Σεμιναρίου ήταν: Η κ. Χειρδάρη Αλεξάνδρα Σουζάνα, ο κ. Θωμάς Κόλλιας, η κ. Μαριάνθη Καραβασίλη και η κ. Αριάνδη Καρακώστα (του Σ.Αλεβιζόπουλου)

.

β Η Ελληνική Εταιρία Χειρούργων Παίδων διοργάνωσε στην Κεφαλονιά το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παίδων από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου σε Ληξούρι και Αργοστόλι.Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γ. Χριστόπουλος – Γερουλάνος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην Κεφαλονιά η οποία, όπως είπε, έχει μεφάλη παράδοση στην άσκηση της ιατρικής, πολλές φορές με πρωτοποριακές εφαρμογές, όπως εκτίθεται σε ορισμένες ομιλίες. Παράλληλα προσφέρει μοναδική φυσική ομορφιά με μεγάλη ιστορία γνωστή από την Ομηρική Οδέσσεια αλλά και πολύ ενωρίτερα. Έτσι εκτός από το επιστημονικό πρόγραμμα σας δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα και αξιοπερίεργα του νησιού. Επίσημοι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής. Κ. Γεράσιμος Πεντόγαλος και ο καθηγητής Νικόλαος Ματσανιώτης. Οι δυο καθηγητές μίλησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Σχολής στο Αργοστόλι. Ο κ. Γερ. Πεντόγαλος μίλησε για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών στην Ιατροφιλοσοφική Σχολή της Πάδοβας και οι Κεφαλονίτες καθηγητές Μάρκος Χαμπούρης και Άγγελος Δελλαδίτσιμας .Ο κ. Ν. Ματσανιώτης μίλησε για Σύγχρονοι Βιοηθικοί Προβληματισμοί.(του Σ.Αλεβιζόπουλου)

β Σας ενημερώνουμε ότι κ΄ φέτος θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης ΄΄ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΄΄.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

-Μπαλέτου (Tμήμα Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού).

Δασκάλα : η κα Ολυμπία Παπαχρήστου-Ζάριτς.

-Εικαστικής Δημιουργίας ( Ζωγραφική- Διακοσμητική)

.Υπεύθυνη διδασκαλίας: η κα Μαριάννα Βαλλιάνου.

Τμήμα Α΄: προνηπιακό, νηπιακό και μικρών τάξεων του Δημοτικού.

Τμήμα Β΄: μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού.

Τμήμα Γ΄: τάξεων του Γυμνασίου ή Λυκείου, ευπρόσδεκτοι και ενήλικες.

-Δημιουργικής Απασχόλησης.

Υπεύθυνη διδασκαλίας : η κα Σοφία Καμινάρη.

-Τμήματα Μουσικών Οργάνων και θεωρίας ( Πιάνου, Ακορντεόν,Αρμονίου, Κλασσικής Κιθάρας, Ανωτέρων θεωρητικών και Βυζαντινής Μουσικής, παράλληλα διδάσκεται το σύστημα KODALY και λειτουργεί τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.).Υπεύθυνος: ο κος Γρηγόρης Βαγγελάτος.

- Τμήμα Χορωδίας : υπό την Διεύθυνση του κου Βασίλη Καλογηρά. Για περισσότερες πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής :Στο Δημοτικό Κατάστημα κ΄ στο τηλέφωνο 26710-68040


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»