περι προυπολογισμού

24/9/2007
Αυξήθηκε 30% το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

ΑΥΞΗΣΗ 6,9% σημείωσαν τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2007 σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι.

Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στο ίδιο διάστημα η αύξηση των δαπανών ανήλθε σε 6,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο επτάμηνο κινείται στο πλαίσιο των στόχων του προϋπολογισμού για αύξηση των τακτικών εσόδων κατά 7,2% σε ετήσια βάση και των δαπανών κατά 6,3%.

Σύμφωνα με τα αναλυτικότερα στοιχεία του προϋπολογισμού, η αύξηση των συνολικών εσόδων ανήλθε σε 5% έναντι στόχου 5,5%, ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος των δαπανών, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσίασαν αύξηση 8,9% έναντι στόχου αύξησής τους κατά 7,4%.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 7,925 δισ. ευρώ και παρουσιάζεται αυξημένο κατά 30,1% έναντι του αντίστοιχου επταμήνου του 2006, όταν ήταν 6,091 δισ. ευρώ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στα μη τακτικά έσοδα ύψους 482 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, τα οποία δεν επαναλαμβάνονται φέτος, καθώς και στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, οι δαπάνες του οποίου αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Στο επτάμηνο τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκαν κατά 26,3% έναντι στόχου αύξησής τους κατά 4,7%, ενώ οι δαπάνες του ΠΔΕ αυξήθηκαν κατά 39,7% έναντι στόχου αύξησής τους κατά 6,9%.
www.kathimerini.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»