Skip to main content

Οι τούρκοι στρατηγοί προειδοποιούν

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και Αμπντουλάχ Γκιούλ αντίστοιχα, απέστειλαν τη Δευτέρα οι στρατηγοί ενόψει των αλλαγών που συζητούνται στο σύνταγμα της Τουρκίας.

Τις αλλαγές επεξεργάζεται το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP).

Σύμφωνα τον στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγκ, οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος εκφράζουν την αντίθεση στο να συζητηθεί η αρχή του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους ενόψει του νέου συντάγματος.

"Ο λαϊκός χαρακτήρας του κράτους, αποτελεί 'ακρογωνιαίο λίθο' της τουρκικής Δημοκρατίας, για να περιληφθεί στις συζητήσεις για το νέο σύνταγμα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος στρατηγός,

"Οι διατάξεις που αφορούν την αρχή του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους στο σύνταγμα δεν πρέπει να περιληφθούν στα θέματα που θα συζητηθούν", δήλωσε ο στρατηγός Μπασμπούγκ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Άγκυρας.

"Η προστασία των θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας (...) αφορά καθέναν που θεωρεί τον εαυτό του μέλος του τουρκικού έθνους. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι μέρος των υπερασπιστών αυτών", πρόσθεσε ο Τούρκος στρατηγός.

Σημειώνεται ότι ο στρατηγός Μπασμπούγκ, είναι το "νο2" στην ιεραρχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να κάνουν σεβαστή αυτήν την αρχή.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»