εκκληση Ομπάμα στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του

Ειδήσεις

upa_ombamaΣτο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του την Τετάρτη ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καλεί τους συμπατριώτες του να ενωθούν για "να γυρίσουν τους τροχούς της ιστορίας" και να ξεπεράσουν μαζί την οικονομική κρίση. Στο ραδιοτηλεοπτικό μήνυμά του, 27 ημέρες πριν την ορκωμοσία του ο Ομπάμα τονίζει: "Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να βοηθήσουμε τους άλλους, για ν' ανακαλύψουμε νέες ιδέες και ν' ανανεωθούμε και για να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μεγάλη μας Ιστορία".  "Είναι το πνεύμα εκείνο που θα οδηγεί την κυβέρνησή μου", υπόσχεται ο Ομπάμα. Εν τω μεταξύ δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που μεταδόθηκε από το CNN δείχνει ότι το 82% των Αμερικανών είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που ο Ομπάμα διαχειρίζεται την μεταβατική περίοδο εξουσίας.

"Εάν οι Αμερικανοί ενωθούν ο ένας δίπλα στον άλλο για να κάνουν τους τροχούς της Ιστορίας να κινηθούν, γνωρίζω πολύ καλά πως μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να ξαναβρούν την εργασία τους και να φέρουν πάλι τη χώρα να ορθοποδήσει" τονίζει.

"Μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο της κρίσης και να γνωρίσουμε καλλίτερες ημέρες", προσθέτει ο Ομπάμα, ο οποίος περνά οικογενειακώς τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην γενέτειρά του Χαβάη. Ο Ομπάμα δεν παραλείπει στο διάγγελμά του ν' αναφερθεί στους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό, μνημονεύοντας "την αδειανή θέση στο τραπέζι του δείπνου" και το "μόνο που μπορούν να κάνουν οι άνδρες και γυναίκες οπλίτες", που είναι "να φαντάζονται το πρόσωπο των παιδιών τους ν' ανοίγουν τα δώρα τους πίσω στο σπίτι".

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης ιδιαίτερα στους Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την κρίση: "εν μέσω της ευλογίας της πίστης και της οικογένειας, γνωρίζουμε πως εκατ. Αμερικανοί δεν έχουν εργασία. Πολλοί άλλοι αγωνίζονται για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ή για να μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια τους. Για τους σπουδαστές, αλλά και για τους συνταξιούχους, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο". Ωστόσο, ο Ομπάμα τελειώνει το διάγγελμά του μ' έναν τόνο αισιοδοξίας, υπενθυμίζοντας πως «η εμπειρία που μας στηρίζει είναι αυτή που γιορτάζουμε κάθε Χριστούγεννα, αυτή που μας οδηγεί ακόμη και σήμερα: πως η ελπίδα παραμένει άσβεστη και πως η χαραυγή μίας νέας ειρήνης είναι πάντοτε πιθανή.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»