Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες/ hri- net


Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ο οποίος προσήλθε σήμερα σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας για τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα ψώνια, αναφέρθηκε στην οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το 2009 θα είναι δύσκολος χρόνος και πρόσθεσε "δεκαετίες ζήσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, δανειζόμενοι και καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές, ενώ ταυτόχρονα με πείσμα αρνηθήκαμε τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα απαιτεί και τις οποίες εφάρμοσαν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικό η βαριά διεθνής οικονομική κρίση που ξέσπασε φέτος να μας προσγειώσει και να μας υποχρεώσει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα".

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ακόμα ότι "τη δύσκολη αυτή ώρα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουμε με δημοκρατικό διάλογο να προσδιορίσουμε το πρόβλημα ενδεχομένως με τη βοήθεια ξένων διεθνών οργανισμών και να υλοποιήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερη δυνατή συναίνεση τις πολιτικές και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια ημέρα."

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα ότι πρέπει να περιφρουρηθεί και να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί και αν υπάρξει ανάγκη να την επιβάλλει όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν αδίστακτα και προκλητικά τη νομιμότητα και να ζημιώνουν τη νομοταγή πλειοψηφία που μένει ανυπεράσπιστη. Πρέπει να καταστεί, σημείωσε, απόλυτα σαφές ότι όλοι και πάντοτε είναι υποχρεωμένοι να σέβονται το νόμο της δημοκρατίας, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει κοινωνική γαλήνη, οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία.

Εάν συμβούν όλα αυτά, είπε, είμαι βέβαιος ότι με κοινή προσπάθεια η χώρα μας θα μπει σε μια νέα περίοδο ανόδου και δημιουργίας.Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε, λέγοντας "εύχομαι το 2009 να είναι ο πρώτος χρόνος αυτής της νέας ελπιδοφόρου πορείας και εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία για το νέο έτος".

Με αφορμή κάποια σχόλια ο κ. Μητσοτάκης είπε αργότερα

«Η δήλωση που έκανα, σήμερα το πρωί, είναι απολύτως σαφής. Το δυστύχημα δεν είναι μόνο ότι διαστρεβλώνεται. Το χειρότερο είναι ότι για μια ακόμη φορά αδιαφορούμε για την ουσία για να ασχοληθούμε με την ?μικροπολιτική τη στιγμή που πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»