στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα με σκουπίδια.

Νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές.
Φωτογραφία: kathimerini.gr

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα «στόλισαν» ομάδες νεαρών με σκουπίδια. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε γνωστοποιηθεί μέσα από το Διαδίκτυο αλλά και μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά. Πάνω στο δέντρο υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών αλλά και γύρω από αυτό.

Όταν κατέφθασαν οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα προς τον κόσμο οι οποίοι οπισθοχώρησαν. Επίσης, έγιναν και δυο συλλήψεις. Σημειώνεται πως στα συνθήματά τους περιλάμβαναν και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Ειρηνική η έκβαση του συλλαλητηρίου

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Μετανάστες, φοιτητές και άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν στις τρεις το μεσημέρι στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου Συμφώνου της ΕΕ, υπέρ του ασύλου για τους πρόσφυγες και της νομιμοποίησης τους και επί πλέον ζήτησαν να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα, διέσχισε την οδό Πανεπιστημίου, έστριψε στην οδό Αιόλου, κινήθηκε στην οδό Σταδίου, στη συνέχεια έστριψε στην οδό Όθωνος, εισήλθε στη Λεωφόρο Αμαλίας έξω από τη Βουλή και επέστρεψε στα Προπύλαια όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν..

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Νωρίτερα στις τέσσερις το απόγευμα, έξω από τη βουλή, ομάδα ατόμων έκλεισε το ρεύμα της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς την οδό Πανεπιστημίου και πραγματοποίησε βουβή διαμαρτυρία μένοντας ακίνητη για πέντε λεπτά.

Νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές

Ραντεβού για μετά τις γιορτές δίνουν μαθητές και φοιτητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, διευρύνοντας τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας την ικανοποίηση μιας σειράς θεμάτων.

Ήδη οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, αλλά και των Πανεπιστημιακών προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 9 Ιανουαρίου, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Συναυλία συμπαράστασης

Συναυλία συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των νέων και στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού στις 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε χθες στα Προπύλαια.

Τη συναυλία διοργάνωσαν το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων Αθήνας, τα συντονιστικά των μαθητών, η κατάληψη της Νομικής και η ανοιχτή συνέλευση μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων Πολυτεχνείου.

Στη συναυλία που ξεκίνησε στις 3 το απόγευμα και συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Φοίβος Δεληβοριάς,ο Χρήστος Θηβαίος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

lornion said…
σύγχιση φρενών.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»