Σε 135 ανήλθαν οι υποστηρικτές της ομογένειας στο Κογκρέσο


09-03-2009

Congresswoman Ileana Ros-Lehtinen
Ileana Ros-Lehtinen
Η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση 5 μελών της Αμερικανικής Βουλής να ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο.

Dina Titus
Dina Titus
Οι πέντε βουλευτές που προστέθηκαν στην δύναμη του λεγόμενου Hellenic Congressional Caucus είναι η Ileana Ros-Lehtinen, από την Φλόριντα, ηγετικό στέλεχος τόσο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όσο και της πολύ σημαντικής Βουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, η Ελληνικής καταγωγής Dina Titus, Δημοκρατική από την Πολιτεία Νεβάδα, η οποία άρχισε την πρώτη της θητεία στο Κογκρέσο τον Ιανουάριο, ο Joe Sestak, Δημοκρατικός από την Πενσυλβανία, ο Spencer Bachus, Ρεπουμπλικάνος από την Αλαμπάμα και ο Michael McMahon, Δημοκρατικός από την Νέα Υόρκη.

Joe Sestak (D-Pennsylvania)
Joe Sestak
Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, είπε ότι πρόκειται για μια καλοδεχούμενη εξέλιξη και πρόσθεσε ότι οι δεκάδες χιλιάδες ομογενείς και Αμερικανοί φιλέλληνες, που ανήκουνε στην οργάνωσής του, «υποδέχονται με ενθουσιασμό» τα νέα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο και «προσβλέπουν να συνεργαστούν μαζί τους πάνω σε θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντας για τον Ελληνισμό των Ηνωμένων Πολιτειών».Ο κύριος Gulas εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση του βουλευτή Bachus να ενταχθεί στην ομάδα επειδή αυτός προέρχεται από εκλογική περιφέρεια της Αλαμπάμα στην οποία ζει και ο ίδιος.

Representative Spencer Bachus, 02 Oct 2008
Spencer Bachus
Με την προσθήκη των 5 νέων βουλευτών η δύναμη του Hellenic Congressional Caucus αυξήθηκε σε 135 μέλη. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 6 χαμηλότερος του αριθμού των 141ος μελών που είχε η ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο προηγούμενο, το 110 Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Congressman McMahon
Michael McMahon
Ο Ike Gulas αποκάλυψε ότι στόχος της ομογένειας είναι να αυξήσει την δύναμη του Hellenic Caucus σε 150 μέλη πριν το τέλος της θητείας του φετινού, 111ου Κογκρέσου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο αυτό. Ιδιαίτερα πρέπει τα μέλη της ΑΧΕΠΑ να ζητούν από τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του καθενός τους να εγγραφούν στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων, η οποία λειτουργεί για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα».

[insert caption here]
Ike Gulas
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ εξήρε τους συμπροέδρους του Hellenic Caucus, βουλευτές Carolyn Maloney, Δημοκρατική από την Νέα Υόρκη και Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικάνο από την Φλόριντα, που διασφάλισαν την συμμετοχή στην ομάδα 135 συναδέλφων τους για την νέα δωδεκάμηνη σύνοδο του Κογκρέσου, που άρχισε τον Ιανουάριο.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc