Λίγο καλύτερα από τη Ρουμανία
Χαμηλά παραμένει η Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη «δικτυακής ετοιμότητας»
Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες μπορούν να επιταχύνουν την έξοδο από την ύφεση, τονίζει το Φόρουμ
Γενεύη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Ελεύθερη πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (10/4/2008)

Η Δανία και η Σουηδία παραμένουν και φέτος οι πιο «δικτυωμένες» οικονομίες του πλανήτη στην κατάταξη που δημοσιοποίησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Η Ελλάδα ανεβαίνει μια θέση και κατατάσσεται έτσι 55η, κάτω από την Ινδία και πάνω από την Κόστα Ρίκα, το Κουβέιτ και τη Ρουμανία.

Ο «δείκτης δικτυακής ετοιμότητας» στον οποίο βασίζεται η κατάταξη είναι συνάρτηση ενός εύρους παραγόντων, οι οποίοι επηρεάζουν τη δυνατότητα κάθε χώρας να αξιοποιεί τις τεχνολογίες Πληροφορικής και Τεχνολογίας προς όφελος της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Στην έκθεσή του για τη διετία 2008-2009, που καλύπτει 134 χώρες, το Φόρουμ επισημαίνει ότι οι επενδύσεις στις υποδομές τηλεπικοινωνιών και ψηφιακών υπηρεσιών μπορούν να ενισχύσουν τη «γενική ανταγωνιστικότητα και την πρόοδο» και να επιταχύνουν την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης.

Στην τρίτη θέση, μετά τη Δανία και τη Σουηδία, βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες (τέταρτες στην προηγούμενη έκθεση), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Σιγκαπούρη και η Σουηδία.

Ακολουθούν τρεις ακόμα σκανδιναβικές χώρες -Φινάνδία, Ισλανδία, Νορβηγία-, και το Top 10 κλείνει με την Ολλανδία και τον Καναδά.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να υπολείπεται σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, όπως η Πορτογαλία (30), η Κύπρος (33), η Ισπανία (34), η Ιταλία (45) και η Κροατία (49). Σημειώνει πάντως καλύτερες επιδόσεις από την Τουρκία, η οποία κατατάσσεται 61η, ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία.

Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ζιμπάμπουε, το Ανατολικό Τιμόρ και το Τσαντ.

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc