Παρέμβαση Κύρκου στο σκηνικό σύγκρουσης σε ΣΥΝ

Του Σπυρου Kαραλη

Ασκώντας δριμεία κριτική κατά της ηγεσίας και εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ενότητα του ΣΥΝ ο κ. Λεωνίδας Κύρκος παρενέβη για δεύτερη φορά μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου στις εσωκομματικές διαμάχες που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου. Ιδιαίτερα οξύς ο κ. Κύρκος με δηλώσεις (ΝΕΤ 105,8) έκανε λόγο για «βαθμιαία διολίσθηση των γνωρισμάτων του ΣΥΝ» και για προσπάθεια «κατάληψης του χώρου» προσθέτοντας ότι εάν κάποιοι επιχειρήσουν να επιβάλλουν «αριστερίστικη αντί για αριστερή πολιτική θα κάνουν κορυφαίο λάθος».

Τις δηλώσεις Κύρκου σχολίασε (MEGA), ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος επιχειρώντας να απαλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος της ηγεσίας. «Πληρώνουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του κόμματος» είπε ο κ. Αλαβάνος, σχετικά με τις αντιπαραθέσεις που έχουν προκληθεί. Εσπευσε δε να προσθέσει, ότι «είναι προτιμότερες οι τριβές από τις κλειστές διαδικασίες που τηρούν σε αυτές τις περιπτώσεις τα άλλα κόμματα».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κύρκος είχε ταχθεί επίσης, υπέρ του κ. Φώτη Κουβέλη, λέγοντας πως έχει δίκιο όταν αναφέρεται σε κομματικές εκκαθαρίσεις με στόχο την Ανανεωτική Πτέρυγα, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να μην είναι στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης με το έργο που έχει προσφέρει.

Προέβλεψε ισχυρή αντίσταση από την κομματική βάση εάν επιχειρηθεί αλλοίωση των πολιτικών χαρακτηριστικών του κόμματος, ενώ δεν απέκλεισε «ανησυχητικές εξελίξεις» για τη συνοχή του ΣΥΝ στην περίπτωση αυτή. Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία να αλλάξει γραμμή πλεύσης, υπογραμμίζοντας ότι «θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις» προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα. «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση της πλευράς του κ. Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ από τα Χανιά όπου περιοδεύει ερωτηθείς σχετικά με τις διαφωνίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κόμματος περιορίστηκε να πει ότι «δεν κρύβουμε τις διαφωνίες κάτω από το χαλί παρά το πολιτικό κόστος». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του κ. Παπαδημούλη, λέγοντας ότι τιμά την προσφορά του στην Ευρωβουλή.

Για «τρικυμίες σε ένα ποτήρι νερό» έκανε λόγο ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης που πρόσκειται στην πλειοψηφία, ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι και το κόμμα να πάει με όλες τις δυνάμεις του στις Ευρωεκλογές.

«Να εγκαταλειφθούν οι ιδιοκτησιακές λογικές» ζήτησε ο κ. Σπύρος Λυκούδης από την Ανανεωτική Πτέρυγα αποδίδοντας στην ηγεσία την ευθύνη για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα. Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η εκτίμηση του μέλους της ΚΠΕ κ. Νίκου Βούτση (στο «Κανάλι 1»), ότι δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να είναι πρώτη στις εθνικές εκλογές με οριακή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»