Ο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξ/πολη στο επίκεντρο της επίσκεψης Πούτιν στη Σόφια

Η τριμερής συμφωνία για την ίδρυση της εταιρείας έργου του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση της ρωσικής κυβέρνησης και είναι μεταξύ των εγγράφων, που έχουν ετοιμαστεί και θα βρεθούν στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου Πούτιν στη Βουλγαρία.

Κατά την έναρξη της καθιερωμένης εβδομαδιαίας σύσκεψης μελών της ρωσικής κυβέρνησης υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ «πώς πηγαίνει η προετοιμασία για την επίσκεψη στη Βουλγαρία;».

Ο κ. Λαβρόφ απάντησε, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ότι έχει ετοιμαστεί ένα «καλό πακέτο εγγράφων», αλλά και ότι η ίδια η επίσκεψη «θα είναι αφιερωμένη στα 130 χρόνια της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον οθωμανικό ζυγό και η σχετική τελετή θα συμπεριλάβει την έναρξη του Έτους Ρωσίας στη Βουλγαρία».

«Ως προς το σκέλος των εγγράφων», είπε ο Σ.Λαβρόφ, «θα ξεχώριζα την τριμερή συμφωνία για τη δημιουργία της εταιρείας έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή επίσης της ελληνικής πλευράς, το συμβόλαιο για την κατασκευή του ατομικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε και το πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας, εξίσου όπως και τη συμφωνία συνεργασίας στη σφαίρα του τουρισμού».

Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε την επιτάχυνση της προετοιμασίας της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα.

Όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως, ο Β.Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του Γκεόργκι Παρβάνοφ την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ





Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»