πιέσεις για μέιωση


Θέμα τιμών πετρελαίου έθεσε ο Μπους στον Σαουδάραβα μονάρχη

ΑΠΕ
O Τζ.Μπους με τον βασιλία της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα
Ριάντ
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Συνεργασία για το Μεσανατολικό και κατά του Ιράν ζητά από τη Σαουδική Αραβία ο Μπους (14/1/2008)

Το θέμα των υψηλών τιμών πετρελαίου έθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στον Σαουδάραβα μονάρχη Αμπντάλα, σημειώνοντας ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να λάβει υπόψη τις συνέπειες του ενεργειακού κόστους στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι πολύ υψηλές, προκαλώντας δυσκολίες στην οικονομία μας», δήλωσε ο Μπους σε συνάντηση με Σαουδάραβες επιχειρηματίες στην αμερικανική πρεσβεία στο Ριάντ.

«Ελπίζω ο ΟΠΕΚ να λάβει υπόψη του ότι εάν πληγεί η μεγαλύτερη καταναλωτική κοινωνία, αυτό σημαίνει λιγότερες παραγγελίες σε πετρέλαιο και αέριο», σημείωσε.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου άγγιξαν πρόσφατα το ιστορικό ρεκόρ των 100 δολαρίων το βαρέλι και εξακολουθούν να κινούνται σε επίπεδα άνω των 90 δολαρίων. Το υψηλό ενεργειακό κόστος επηρεάζει και την αμερικανική οικονομία, η οποία παρουσιάζει σημάδια επερχόμενης ύφεσης.

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και ο ΟΠΕΚ, ο οποίος εξυπηρετεί το 40% των αναγκών της διεθνούς οικονομίας σε πετρέλαιο, συχνά επηρεάζεται καθοριστικά στις αποφάσεις του από την κατεύθυνση που δίνει το Ριάντ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»