Διήμερη επίσκεψη


Κλίμα και τρομοκρατία στο επίκεντρο των επαφών Μπράουν στην Ινδία
Από την άφιξη του Γκόρντον Μπράουν στο Νέο Δελχί
Νέο Δελχί
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Βρετανία στους τομείς της εκπαίδευσης, της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των κλιματικών αλλαγών, πραγματοποιεί από την Κυριακή ο Γκόρντον Μπράουν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που έφθασε στο Νέο Δελχί προερχόμενος από την Κίνα, συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών και θα εστιάσει τις συζητήσεις του στην αύξηση των εμπορικών σχέσεων και των επενδύσεων στην Ινδία.

Η Βρετανία είναι ο τέταρτος κατά σειρά σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας, κατέχοντας το 3,56% του εξωτερικού εμπορίου της Ινδίας για την περίοδο 2006-2007. Η Βρετανία είναι επίσης ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Ινδία, ενώ η Ινδία είναι ο δεύτερος μεγάλος επενδυτής στη Βρετανία.

Ο Γκ.Μπράουν πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του Μανμοχάν Σινγκ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με Βρετανούς και Ινδούς αξιωματούχους, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο συντονισμό των προσπαθειών των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς και στην εφαρμογή στρατηγικών για να σταματήσουν οι κλιματικές αλλαγές.

Την Κυριακή το πρόγραμμα του Γκόρντον Μπράουν περιλαμβάνει συναντήσεις με γυναίκες-μέλη οργανώσεων κοινωνικής αρωγής, επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες.

Τη Δευτέρα, εκτός από τον Ινδό πρωθυπουργό, ο Γκ.Μπράουν θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Πρανάμπ Μουκχερζί, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ΛΚ Αντβανί και με τον πρόεδρο της Ινδίας Πρατίμπα Πατίλ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»