Το όραμα της Microsoft
Ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Αθήνα για ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής

ΑΠΕ
Από την πρόσφατη ομιλία του Γκέιτς στην έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ο Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου και θα δώσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ο κόσμος του αύριο: το όραμα της Microsoft για το μέλλον της Τεχνολογίας».

Φήμες θέλουν την εξάωρη επίσκεψη να συμπίπτει με τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας Microsoft, έπειτα από συμφωνία που υπέγραψαν το 2006 ο Μπιλ Γκέιτς και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Το νομοσχέδιο για τη στρατηγική συνεργασία της Microsoft με το ελληνικό Δημόσιο κατατέθηκε στη Βουλή στις 10 Ιανουαρίου.

Το μη κερδοσκοπικό Κέντρο Καινοτομίας Microsoft (υπάρχουν πολλά ακόμα σε διάφορες χώρες) θα προσφέρει δυνατότητες επιμόρφωσης και θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρείες με στόχο την ανάπτυξη ανταγωνιστικών τεχνολογιών λογισμικού.

Απαντώντας το Δεκέμβριο σε ερώτηση της εφημερίδας Το Βήμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς δήλωσε ότι ο Γκέιτς επιθυμεί να γνωρίσει την Ελλάδα πριν αποσυρθεί τον Ιούλιο από τα καθημερινά του καθήκοντα στην εταιρεία, δεδομένης και της σταθερής κερδοφορίας του ελληνικού υποκαταστήματος.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε παρουσιάσει το όραμά του για τον κόσμο του αύριο και στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας, στις 6 Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων προέβλεψε ότι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα αντικατασταθούν σύντομα από οθόνες αφής και τεχνολογίες μηχανικής όρασης και αναγνώρισης ομιλίας.

Είπε ακόμα ότι τα πολυμέσα, η οικιακή ψυχαγωγία και κάθε είδους ψηφιακή υπηρεσία θα βασίζονται όλο και περισσότερο σε πλατφόρμες λογισμικού που τρέχουν στο Διαδίκτυο, αντί στον υπολογιστή του τελικού χρήστη,

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc