στοΜίτσιγκαν οι υποψήφιοι των Ρεπουμλικανών

Στην πολιτεία του Μίσιγκαν αναμετρώνται οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών

ΑΠΕ
Ο ΤΖον ΜακΚέιν σε μία αυτοκινητοβιομηχανία -το «καυτό» θέμα για το Μίσιγκαν
Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Στην πολιτεία του Μίσιγκαν διαδραματίζεται την Τρίτη ο νέος γύρος των προκριματικών εκλογών για τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το Ντιτρόιτ και η κατάσταση της δοκιμαζόμενης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ και ο γερουσιαστής της Αριζόνας Τζον ΜακΚέιν θα δώσουν μία αρκετά αμφίρροπη μάχη. Ο πρώην κυβερνήτης του Αρκανσο Μάικ Χάκαμπι ακολουθεί στις έρευνες αυτές.

Αν και λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν στην καθοριστική σημασία των προκριματικών εκλογών του Μίσιγκαν, ο ρευστότητα της αναμέτρησης αλλάζει τα πράγματα.

Ο ΜακΚέιν ελπίζει σε μία νίκη που θα του δώσει αέρα στα πανιά, ιδιαίτερα μετά και την επικράτησή του στο Νιου Χαμσάιρ, ενώ μία ενδεχόμενη ήττα για τον Ρόμνεϊ μπορεί να εκληφθεί ως έλλειψη της απαραίτητης δυναμικής για να διεκδικήσει ή και να φτάσει έως τον Λευκό Οίκο.

Αλλοι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών όπως ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι και ο γερουσιαστής από το Τενεσί Φρεντ Τόμπσον δεν συμμετέχουν στις προκριματικές αυτές, κρατώντας δυνάμεις για τους επόμενους γύρους της κούρσας.

Οι Δημοκρατικοί δεν θα έχουν προκριματικές στο Μίσιγκαν, λόγω διαφωνιών που υπήρξαν στο κόμμα σχετικά με τον προγραμματισμό των αναμετρήσεων.

Το κυρίαρχο θέμα στην πολιτεία αυτή είναι η εύθραυστη βιομηχανία της. Η καθοδική πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ είχε ως αποτέλεσμα το Μίσιγκαν να εμφανίζεται στην κορυφή του πίνακα των ποσοστών ανεργίας στις ΗΠΑ, με 7,4%.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»