πολεμικός τύπος -εκθεση στο Ληξούρι. πηγή ανεξάρτητος.

ΤΟΠΙΚΑ 27/10/2007

Έκθεση με θέμα: «Πολεμικός Τύπος» στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου

Ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα: «Πολεμικός Τύπος» πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου την 26 και 27 Οκτωβρίου από ώρες 18:00 έως 22:00.

Πρόκειται για μια συλλεκτική συλλογή που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Παλικής και περιλαμβάνει έντυπο υλικό από αφίσες και εφημερίδες που έγραψαν ιστορία την περίοδο 1940-1944.

Μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων, ξεπηδά η αγωνία ενός ολόκληρου λαού για το αβέβαιο μέλλον που τον περιμένει. Ο Πολεμικός Τύπος μας μεταφέρει τις εξελίξεις του πολέμου, μας περιγράφει την καθημερινότητα της κατοχής και γιορτάζει μαζί μας τη χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης.

Ακολουθώντας χρονολογική σειρά ο Πολεμικός Τύπος μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας μέσα από την αμεσότητα του Τύπου της εποχής, αλλά και με την κριτική ματιά που προσφέρει η απόσταση των 60 χρόνων που μεσολάβησαν. Αναλυτικά άρθρα διακεκριμένων ιστορικών και δημοσιογράφων, μαρτυρίες και φωτογραφίες πλαισιώνουν τη συλλεκτική αυτή έκδοση.

Πέρα από την αναμφίβολη ιστορική του σημασία, ο Πολεμικός Τύπος έχει και συμβολική αξία, γιατί δεν είναι μόνο ο επίσημος Τύπος αλλά και φύλλα του παρανόμου Τύπου, που τυπώθηκαν με κίνδυνο της ζωής των συντακτών και τυπογράφων και που για πρώτη φορά γίνονται προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.

Η συλλεκτική συλλογή του Πολεμικού Τύπου είναι ένας φόρος τιμής σε όλους τους Έλληνες που ζήσανε εκείνα τα σκληρά χρόνια και αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»