Εικόνες από την επέτειο του «ΟΧΙ» με «Ναι» στην παρέλαση!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επιθεώρησε από την εξέδρα τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της επετείου και χαιρέτησε με θερμή χειραψία τους Μακεδονομάχους και απογόνους.






















Προφίλ εύζωνα στην παρέλαση Θεσσαλονίκης, στην εξέδρα συνομιλούν ο Μητροπολίτης κ. Ανθιμος και ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης (φωτο ΑΠΕ - MEGA PRESS - Γιώργος Φωτιάδης).









Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου κατέθεσε δάφνινο στεφάνι, παρουσία του Γιαννιώτη υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Κώστα Τασούλα, στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανιομάχων στα Ιωάννινα.









Στο Σύνταγμα παρέλασαν την 27η Οκτώβρη όμορφα αγόρια και κορίτσια με λευκά πουκάμισα και γαλάζιες γραβάτες, «ναι» στη μαθητική παρέλαση σίγουρα (ICON και ΑΠΕ).










Tης Eλενης Mπιστικα

Η Κυριακή 28 Οκτωβρίου, η «Κυριακή» του «ΟΧΙ» χωρίς τις κυριακάτικες εφημερίδες -που όμως κυκλοφόρησαν με την επετειακή τους ύλη το Σάββατο- χάρισε στην τηλεόραση EXTRA BONUS, τις εικόνες από τη μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια -ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ήταν την Παρασκευή στις εορτές Απελευθερώσεως, στην εξέδρα των επισήμων μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκη και τους Ευ. Βενιζέλο και Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ στην πρώτη σειρά. Στο στοιχείο του ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ήταν δίπλα ή ένα βήμα πιο πίσω από τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια όταν εκείνος, όπως κάθε φορά, πλησίασε και χαιρέτησε τους ανάπηρους και τους απογόνους των Μακεδονομάχων. Θαυμάστηκαν ιδιαίτερα το ζωηρό βήμα του Προέδρου όπως και ο βηματισμός των Ενόπλων Δυνάμεων που εντυπωσίασαν με το παράστημα και το περήφανο φρόνημα. Αλλά και η μαθητική παρέλαση στην ηλιόλουστη Αθήνα με τον υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εξέδρα του, σαν μοναχική φιγούρα σε σκοπιά, κέρδισε θερμότατο χειροκρότημα από τα γεμάτα κόσμο πεζοδρόμια, κυρίως γονείς και αδελφάκια των μαθητών. Τα ωραία κορίτσια με τις κοντές φούστες που αναδείκνυαν μακριές γάμπες είχαν άνεση και αέρα και ισορρόπησαν, θαυμαστά πάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες! Ενα ακόμη ατράνταχτο επιχείρημα ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η παρέλαση, γιατί μας φέρνει σε live επαφή με το θέαμα των πανέμορφων κοριτσιών. Πανύψηλα τα αγόρια, πιο αμάθητα από τα κορίτσια στο να εντυπωσιάζουν το κοινό, πέρασαν λεβέντικα με τους αριστούχους σημαιοφόρους, χωρίς κανείς να μιλάει πια εάν είναι Ελληνες ή αλλοδαποί. Στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων την Κυριακή, ενώ το Σάββατο στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου το δάφνινο στεφάνι απέθεσε με σεβασμό ο υπουργός κ. Στυλιανίδης. Φέτος, ακόμη λιγότερες σημαίες μετρήθηκαν στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, σε ένα λυπηρό «γκάλοπ». Ολοένα λιγότεροι Ελληνες, ιδίως οι νέες οικογένειες, «μπαίνουν στον κόπο» - τι έκφραση κι αυτή όταν για τη Σημαία πέθαναν τόσοι Ελληνες υπερασπιζόμενοι το δικό τους δικαίωμα του «ντόλτσε φαρ νιέντε», για να θυμηθούμε και τους Ιταλούς!


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc