διαδηλώσεις στην Αμερική κατά του πολέμου στο Ιράκ

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές
Πορείες κατά του πολέμου στο Ιράκ σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι στο Σαν Φρανσίσκο συγκεντρώθηκαν πάνω από 100.000 διαδηλωτές
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν το Σάββατο, «εθνική ημέρα δράσης» κατά του πολέμου στο Ιράκ σε πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε δέκα από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ζητώντας την διακοπή κάθε χρηματοδότησης των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Κογκρέσο.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου και καλούσαν για την αποπομπή του προέδρου Μπους για εγκλήματα πολέμου, όπως τόνιζαν. Οι συμμετέχοντες τήρησαν τριών λεπτών σιγή προς τιμήν των νεκρών του πολέμου.

Στέλεχος της οργάνωσης-ομπρέλας Ενωμένοι για την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη που οργάνωσε τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι το «μισό τρισεκατομμύριο» δολάρια που ξοδεύτηκε για τον πόλεμο θα έπρεπε να διανεμηθεί πρωτίστως στους τομείς της παιδείας, της περίθαλψης των πεινασμένων στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Στις πορείες συμμετείχαν βετεράνοι των πολέμων ενώ άλλοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και στο ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης.

Μόνο στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με οργανωτές, η συμμετοχή έφθασε τους 100.000 διαδηλωτές. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, τη Βοστώνη, το Σικάγο, και το Λος Αντζελες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»