kathimerini

Πώς κρίνονται οι κρίνοντες;

Μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με την απειλή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να απόσχουν τα μέλη του από δίκες στις οποίες μετέχουν «ράθυμοι και ανεπαρκείς δικαστές», αλλά αυτή καθ’ αυτή η ριζοσπαστική και αμφιλεγόμενη νομικά διαμαρτυρία φέρνει στην επιφάνεια ένα χρόνιο έλλειμμα στην αξιολόγηση των δικαστών.

Δυστυχώς οι κρίνοντες δεν κρίνονται θεσμικά επαρκώς, με αποτέλεσμα να έχουμε και περιπτώσεις διαφθοράς (όπως στην περίπτωση του παραδικαστικού κυκλώματος), αλλά και φαινόμενα βραδύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ελπίζουμε ότι οι δικηγόροι δεν θα εφαρμόσουν την απειλή τους, διότι δι’ αυτού του τρόπου τα προβλήματα που θα προκαλέσουν θα είναι περισσότερα απ’ όσα θα προσπαθήσουν να λύσουν. Ελπίζουμε όμως ταυτόχρονα ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης θα ακούσει το καμπανάκι αυτής της απέλπιδος διαμαρτυρίας. Το απόθεμα ανοχής της ελληνικής κοινωνίας για φαινόμενα διαφθοράς, κακοδικιών και καθυστερήσεων μηδενίζεται. Υπό την έννοια αυτή, η απειλή της αποχής μπορεί να γίνει ευεργετικό καμπανάκι κινδύνου για τη δικαιοσύνη.


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»