Εφυγε ο Τζίμης Μακούλης.

Ένας φίλος από τα παλιά
Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» ο Τζίμης Μακούλης


Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών ο Τζίμης Μακούλης, ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του είχε δώσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή και είχε γοητεύσει με το ταλέντο και τη φωνή του.

Ο Τζίμης Μακούλης ο οποίος πρόσφατα υπoβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, πέθανε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Ο τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο μουσικό θέατρο το 1948 τραγουδώντας έργα Ελλήνων συνθετών όπως ο Θεοφανίδης και ο Ιακωβίδης. Τότε ήταν που γνώρισε τις πρώτες του επιτυχίες και άρχισε να αποτελεί εκπρόσωπο του ελαφρού τραγουδιού.

Η φήμη του πολλές φορές ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας καθώς ξένοι καλλιτέχνες αναγνώρισαν τις ικανότητες και το ταλέντο του με αποτέλεσμα να κάνει μεγάλες επιτυχίες και τα τραγούδια του να γίνουν ευρέως γνωστά. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με τα πιο μεγάλα ονόματα της εποχής. Το 1961 μάλιστα εκπροσώπησε την Αυστρία στη Γιουροβίζιον.

Ο Τζίμης Μακούλης είχε παίξει στο παρελθόν το ρόλο του συνθέτη αλλά και του στιχουργού. Ανάμεσα στις επιτυχίες που ερμήνευσε συγκαταλέγονται και τα τραγούδια: «Ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά», «Βίρα τις άγκυρες», «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ» και «Είσαι ένας άγγελος».

Newsroom ΔΟΛ


Comments

lornion said…
ένα κομμάτι της στρατιωτικής μου ζωής γιόμισε από την παρουσία και την μελωδία του άφθαστου καλλιτέχνη.τις εμφανίσεις του τις τιμούσα πάντα , γιατί σαγήνευε η μελωδία που σκορπούσε. Ακόμη και στην ξένη γή τραγουδούσα τις επιτυχίες του ,και δεν ηταν λίγες οι στιγμές της ζωής μου ,που μόνος μου στο σπίτι αναθυμόμουνα το ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παληά..... Καλό σου ταξείδι Τζίμη πάντα οι μελωδίες σου θα σε κάνουν αξέχαστο στο διηνεκές. λορνιόν

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»