πολιτική -από ανεξάρτητο κεφαλονιάς.

Θέμα της ημέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27/10/2007




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΠΑΡΙΣΗ

Πριν έναν και πλέον χρόνο στο άρθρο μας με τίτλο: «Για μια σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση με πολιτική σκέψη και όραμα για την κοινωνία» αναφέραμε επί λέξη, σχετικά με τη δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης και την σκληρή πραγματικότητα που ζούμε στο νομό μας:

«Η έλλειψη πολιτικού λόγου, η αμάθεια, η μη τεχνοκρατική αντίληψη πολλών πραγμάτων, ο θεατρινισμός και ο καιροσκοπισμός συνθέτουν ένα μείγμα και αποκαλύπτουν το νοσηρό αυτό κλίμα».

Μετά από έναν χρόνο λοιπόν, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει κατά πολύ. Υπάρχει όμως μια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με όλα αυτά. Είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές του Α. Παρίση και οι πράγματι μεγάλες προσδοκίες που έχει δημιουργήσει αυτή. Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον και η θέληση του Βουλευτή είναι μεγάλη, σε σχέση με τα έργα υποδομής που χρειάζεται το νησί μας, την καλύτερη ιατρική περίθαλψη για τους κατοίκους του, αλλά και μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όπως η γέφυρα Αργοστολίου, το χωροταξικό του νομού, η πολεοδόμηση της Λάσσης, το ενιαίο λύκειο Αργοστολίου, η δωρεά Βεργωτή, οι μεγάλοι οδικοί άξονες κ.λ.π..

Διαβλέπουμε στο πρόσωπο του Βουλευτή το άγχος για όλα αυτά τα χρονίζοντα θέματα και την προσπάθειά του να ξεκινήσει γρήγορα δουλειά για την επίλυση αυτών.

Παρατηρούμε όμως συνάμα και τον συνωστισμό διαφόρων παραγόντων-κομματαρχών στον περίγυρό του, που έχουν βγει στο «μεϊντάνι» και λειτουργούν και σκέφτονται από τώρα μόνο το πολιτικό τους μέλλον στην πολιτική σκηνή, ενώ δεν σκαμπάζουν γρι από τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιστεύουμε και απευθυνόμαστε, χωρίς υποκρισία, στον Βουλευτή Α. Παρίση ότι προτεραιότητά του είναι η στελέχωση του γραφείου του με ικανούς ανθρώπους-τεχνοκράτες που να γνωρίζουν την δημόσια διοίκηση και τους σύγχρονους τρόπους χρηματοδότησης έργων και υπηρεσιών. Ταυτόχρονα απαιτούνται μια σειρά παρεμβάσεων εκ’ μέρους του, σχετικά με τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης που υπολειτουργούν και έχουν άμεση σχέση με την «ωρίμανση» μελετών, έργων, υπηρεσιών, με σκοπό την χρηματοδότησή τους από τομεακά προγράμματα υπουργείων ή του επερχόμενου Δ’ Κ.Π.Σ.

Γνωρίζουμε ότι ο Βουλευτής έχει σχέσεις με την κεντρική εξουσία, τις οποίες δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί προς όφελος της Κεφαλονιάς-Ιθάκης, εάν αυτές δεν συνοδεύονται από τεκμηριωμένες προτάσεις αλλά και εποικοδομητικές συνεργασίες με υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν οι συνομιλητές μιλούν την ίδια τεχνοκρατική γλώσσα, όπου φυσικά το πολιτικό σκέλος και τις αποφάσεις θα έχει ο Βουλευτής, σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι μοναδική ευκαιρία εκτιμούμε για το νησί μας αυτή η συγκυρία, αφού ουσιαστική τοπική εσωκομματική αντιπολίτευση (προς το παρόν) δεν υπάρχει, με μια αντιπολίτευση διαιρημένη και κατακερματισμένη. Μπροστά στο σκηνικό αυτό ο Α. Παρίσης μοιάζει και είναι παντοδύναμος στην πολιτική σκηνή. Στο χέρι του είναι και στις επιλογές του εάν δράξει των ευκαιριών….

Εμείς στον Α. Παρίση δεν δίνουμε προθεσμίες-τελεσίγραφα, για όλα τα παραπάνω, μόνο μέχρι τις αγίες ημέρες των Χριστουγέννων!!!, όπως υποκριτικά γράφουν διάφορες «έγκυρες φυλλάδες» που θέλουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα και μας το υπενθυμίζουν με διάφορα φαιδρά δημοσιεύματα.

Όμως είναι γεγονός και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να «απασφαλίσουμε» για να δανειστούμε και μια επίκαιρη φράση από τεθλιμμένους πολιτικούς.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε με το άρθρο μας αυτό να μην εγείρουμε πάλι την φαντασία ορισμένων «τσαρλατάνων δημοσιογράφων», πολιτικάντηδων και ανώνυμων στηλεογράφων για το τι επιδιώκουμε ή τι στοχεύουμε στο άμεσο μέλλον. Μακριά από εμάς ο καιροσκοπισμός και η πολιτική αγυρτεία.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ. ΕΡΙΣΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ-Ι.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»