Αρχίζει ένας πρωτόγνωρος αγώνας»
Με μεγάλη συμμετοχή η απεργία και η πορεία διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων

Eurokinissi
Περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συμμετείχαν στην πορεία
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες λόγω απεργίας των δημοσιογράφων (27/11/2007)

Με 24ωρη απεργία, μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διαδήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης την αντίθεσή τους στην πρόταση να ενταχθούν τα Ταμεία του Τύπου σε ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, υπό τον τίτλο «Ταμείο Επιστημόνων», μαζί με εκείνα των γιατρών, των μηχανικών και των νομικών.

Δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί, τυπογράφοι, αλλά και βουλευτές και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης και των ασφαλιστικών φορέων, που προτείνεται από την κυβέρνηση να υπαχθούν στο ενιαίο ταμείο, άρχισαν από τις 11 το πρωί να προσέρχονται στο σημείο του ραντεβού, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Στο χαιρετισμό τους προς τους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της Ένωσης, Πάνος Σόμπολος, εμφανίστηκε αγωνιστικός και αποφασισμένος, ανακοινώνοντας την κοινή απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των συνδικαλιστικών φορέων του Τύπου ανά την Ελλάδα για συνέχιση των κινητοποιήσεων «μέχρι τελικής πτώσεως».

«Τα ταμεία που δημιουργήσαμε με κόπους και αγώνες, των οποίων μέλη ήταν ο Παλαμάς, ο Μυριβήλης, ο Καρκαβίτσας, ο Σουρής, ο Ψαθάς, έρχεται η κυβέρνηση να τα ισοπεδώσει. Δεν θα το επιτρέψουμε... Αρχίζει ένας πρωτόγνωρος στα χρονικά των ΜΜΕ αγώνας, με απεργία των συναδέλφων μας απ' άκρου σ' άκρο της Ελλάδας και θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου, με 48ωρες και απεργίες διαρκείας» τόνισε.

Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας, της Πανεπιστημίου και της Πεσματζόγλου προς το υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Σταδίου, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον υπουργό Βασίλη Μαγγίνα και κατέληξαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Τα αιτήματα των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, έτσι όπως διατυπώνονται στο ψήφισμα, είναι:

- Να αποσυρθούν αμέσως οι αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις, που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων τους από τα υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.
- Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας 15ετίας.
- Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά ταμεία.
- Να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.
- Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των ασφαλιστικών τους ταμείων και όχι να καταργηθούν με τη μέθοδο της ενοποίησης.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Δημαράς και Τηλέμαχος Χυτήρης, ο γραμματέας, Νίκος Αθανασάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Ραγκούσης. Από το ΚΚΕ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αντώνης Σκυλλάκος και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

«Οι δημοσιογράφοι έδωσαν ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν περνάει το 'διαίρει και βασίλευε' ανάμεσα στους εργαζομένους. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία όλους τους εργαζομένους και επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι οι κοινοί αγώνες και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων θα αποτρέψουν όλα τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Comments

lornion said…
τα ρετιρέ στους δρόμους. Θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα σε βάρος των άλλων Ελλήνων.-ομορφος κόσμος ηθικά αγγελικά πλασμένος.-σε κοινωνία χρημματοφάγων.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc