μυστικά επιτυχίας του ΕΜΠ Κρήτης -καθημερινή

Μυστικά... επιτυχίας του ΕΜΠ Κρήτης

Αποφασιστικότητα των πρυτανικών αρχών και... γέφυρες με τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων. Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο θεωρείται το πλέον συνεπές στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου-πλαισίου. Οπως εξήγησε στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης, «θεωρήσαμε σκόπιμο να έχουμε κάθε εβδομάδα μία συνάντηση με τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, ώστε να γίνεται συζήτηση για τα όποια προβλήματα κατά την εφαρμογή του νόμου». Ο κ. Γρυσπολάκης ξεκαθάρισε:

- Ο νόμος ορίζει το άσυλο στους χώρους έρευνας και διδασκαλίας. Είναι σαφέστατος. Εχουμε βάλει φύλακες στην Πολυτεχνειούπολη, μπάρες λειτουργούν μετά τις 10 μ.μ. και γίνεται καταγραφή των αριθμών των Ι.Χ.

- Η αναζήτηση των «αιώνιων» φοιτητών είναι εύκολη. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στο ίδρυμα τις όποιες αλλαγές στον τόπο κατοικίας. Εάν δεν απαντήσουν στη σχετική επιστολή του ιδρύματος, σημαίνει ότι δεν επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών. Το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε 193 «αιώνιους» φοιτητές, εκ των οποίων το 1/3 δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του.

- Για την αξιολόγηση με τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων συμφωνήσαμε να γίνει, φτάνει να μην κατατεθούν τα στοιχεία στην Αρχή Αξιολόγησης, αλλά να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση του 4ετούς προγραμματισμού.

- Ως προς την κατάρτιση συμβάσεων 4ετούς προγραμματισμού, ο κ. Γρυσπολάκης ανέφερε ότι ήδη το ίδρυμα βρίσκεται στην πορεία σύνταξής του.

- Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαθέτει Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.

- Τα Τμήματα θα ορίσουν φέτος τα προαπαιτούμενα μαθήματα στα οποία απαραιτήτως πρέπει να περάσει με επιτυχία ο κάθε φοιτητής για να διδαχθεί ένα άλλο μάθημα, πιο εξειδικευμένο.

- Το ίδρυμα θα οργανώσει το σύστημα των πιστωτικών μονάδων με βάση το σύστημα των διδακτικών μονάδων που εφαρμόζεται σήμερα για κάθε μάθημα.

BΘα τηρείται με αυστηρότητα η ολοκλήρωση του εξαμήνου σε 13, το λιγότερο, εβδομάδες. Από την άλλη, ο κ. Γρυσπολάκης προτίθεται να καθιερώσει εμβόλιμη εξεταστική τον Φεβρουάριο για όσους φοιτητές βρίσκονται επί πτυχίω.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc