from VOA/Ράις: Ελπίδες για την επίλυση του Μεσανατολικού

Ράις: Ελπίδες για την επίλυση του Μεσανατολικού

22-11-2007


President George W. Bush
Ο Πρόεδρος Μπους
Οι υπουργοί εξωτερικών της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη για το Μεσανατολικό που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Ανάπολη, κοντά στην Ουάσιγκτον.

Η Αίγυπτος και η Τουρκία είναι οι πρώτες Μουσουλμανικές χώρες που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη. Άλλες Αραβικές χώρες αναμένεται ότι θα αποφασίσουν σήμερα για το αν θα συμμετάσχουν, κατά τη διάρκεια συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπους είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπας, για να συζητήσουν θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη. Οι ΗΠΑ έχουν προσκαλέσει περίπου 50 χώρες και οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων και Αραβικών χωρών που δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Συρία.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι η διάσκεψη θα έχει πετύχει αν καταφέρει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους. Η κα Ράις επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου Μπους στις αρχές του 2009.


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»