αποδεκτα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος στην Ανάπολι








Hμερομηνία : 23-11-07 Eκτύπωση | e-mail
ΗΠΑ: Αποδεκτά τα θέματα «εθνικού ενδιαφέροντος» στην Ανάπολις

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως όλα τα μέρη που θα εκπροσωπηθούν στη συνάντηση για την Iσραηλινο - παλαιστινιακή σύγκρουση στην Ανάπολις, μπορούν να προβάλουν θέματα «εθνικού ενδιαφέροντος».

«Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προβάλουν την άποψή τους και να εγείρουν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος όπως τα αντιλαμβάνονται», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Καρλ Ντάκγουορθ, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον, όπως απαιτεί η Συρία, η διαφορά για τη συριακή περιοχή του Γκολάν που κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967 και προσαρτήθηκε το 1981 θα είναι στο πρόγραμμα της συνάντησης.

«Πιστεύουμε πως η Ανάπολις είναι μια ευκαιρία για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν με σημαντικό τρόπο στο δρόμο της ειρήνης, να έρθουν και να εκθέσουν την άποψή τους», πρόσθεσε ο Ντάκγουορθ.

Οι ΗΠΑ δέχθηκαν να συμπεριλάβουν το Γκολάν στο πρόγραμμα της συνάντησης που θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στην Ανάπολις, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε νωρίτερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, διευκρινίζοντας ότι η Δαμασκός επιφυλάσσεται να απαντήσει για τη συμμετοχή της, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»