VOA./οι νέοι ελληνοαμερικανοί ...........

Λειβαδάς: Οι νέοι Ελληνο-Αμερικανοί οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στις ΗΠΑ


20-11-2007


"
Με τίτλο: «Οραματιζόμαστε το μέλλον: Ικανοποιώντας τις ανάγκες των νέων Ελληνο-Αμερικανών», η Ελληνική Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και κορυφαίους παράγοντες της ομογένειας στις ΗΠΑ, όπως το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού / Περιφέρεια Αμερικής, το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο, διοργάνωσαν το συμπόσιο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη απ’ την Ελλάδα, όπως οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής για θέματα ενέργειας, μίλησαν στο συμπόσιο επικεντρώνοντας την προσοχή τους στις τρέχουσες επιτυχίες και τους νέους προσανατολισμούς της Ελλάδας του σήμερα, όπως τόνισε στη ΦτΑ ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Πάνος Λειβαδάς. Κρίσιμης σημασίας κοινό χαρακτήρισε ο κ. Λειβαδάς τους νέους Ελληνο-Αμερικανούς δεύτερης και τρίτης γενιάς που γνωρίζουν την Ελλάδα μέσα απ’ τις αφηγήσεις των γονιών και των παππούδων τους και τις επισκέψεις τους τα καλοκαίρια στις ηλιόλουστες παραλίες των Ελληνικών νησιών.

«Όμως η Ελλάδα» τονίζει ο κ. Λειβαδάς «πέραν αυτών των κατά τα άλλα πολύτιμων στοιχείων, παράγει καθημερινά εξελίξεις, παράγει νέα, παράγει επιτυχίες. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις επιτυχίες γιατί κατά τη γνώμη μου είναι οι ποιο σημαντικοί πρεσβευτές που έχει η χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου, εδώ μιλάμε για τις ΗΠΑ».

Στόχος του Συμποσίου στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν ήταν να ανακαλύψουν οι νέοι Ελληνο-Αμερικανοί «τους λόγους για τους οποίους αξίζει η Ελλάδα να ανακαλυφθεί εκ νέου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης.

Σημειώνοντας τις επιτυχίες της σύγχρονης Ελλάδας ο κ. Λειβαδάς αναφέρθηκε στο ρόλο της χώρας σαν σταθεροποιητικός παράγων, οικονομική δύναμη, ενεργειακός κόμβος και παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, όπου οι περισσότεροι γείτονες προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στους Ευρω-Ατλαντικούς οργανισμούς στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος εδώ και δεκαετίες.

«Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα γνωρίζουν» επισημαίνει ο κ Λειβαδάς. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να τα γνωρίσουν οι Αμερικανοί Ελληνικής καταγωγής δεύτερη και τρίτης και τέταρτης γενιάς, διότι μ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να υποστηρίζουν στην καθημερινότητα τους, ακόμα πιο επάξια, ότι η Ελλάδα είναι μια σοβαρή χώρα που αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τη κοινότητα και νομίζω ότι αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιδιότητα τους, όπως το λέω, ως πρεσβευτές της χώρας μας στην Αμερικανική κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης επεσήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή προώθησης του νέου προσώπου της Ελλάδας στις ΗΠΑ συνεργάζονται παραγωγικά όλοι οι παράγοντες της Ελληνο-Αμερικανικής ομογένειας όπως το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, η ΑΧΕΠΑ, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

emailme.gif

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»