νίκη των Εργατικών στην Αυστραλία..-καθημερινή

Νίκη των Εργατικών στην Αυστραλία(Ανανέωση)

Ο 68χρονος αυστραλός πρωθυπουργός Τζο Χάουαρντ, αναγνώρισε την ήττα του στις σημερινές γενικές εκλογές της Αυστραλίας αφού η αντιπολίτευση των Εργατικών με επικεφαλής τον Κέβιν Ραντ κέρδισε, βάζοντας έτσι τέλος στην 11χρονη εξουσία των Συντηρητικών.

Ο κ. Χάουαρντ, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου στο Ιράκ, δεν κατάφερε να πείσει τους Αυστραλούς για τις καλές του προθέσεις και για αλλαγές υπέρ του λαού, με αποτέλεσμα ο κατά πολύ νεότερός του ηγέτης των Εργατικών, ο 50χρονος Κέβιν Ράντ να επικρατήσει, αφού, μία από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις, η αποχώρηση των αυστραλιανών δυνάμεων από το Ιράκ, άγγιξε τους ψηφοφόρους οι οποίοι γενικώς αντιτίθενται με την παραμονή των στρατιωτών τους στο ιρακινό έδαφος.

«Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία. Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στον κύριο Ριντ» δήλωσε στους οπαδούς του ο ηττηθής κ. Χάουαρντ, ενώ τηλεφώνησε και στον νικητή των εκλογών ευχόμενος καλή επιτυχία.

Αναμένεται ότι ο κ. Χάουαρντ αργότερα σήμερα θα κάνει και ομιλία στο ξενοδοχείο Wentworth εκεί όπου γιόρτασε τις τέσσερεις εκλογικές του επιτυχίες μεταξύ των ετών 1996-2004.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc