Κοντός: Όχημα η ελληνική γεωργία για το στοίχημα της ανάπτυξης

«Τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, στις απαιτήσεις της ποιοτικής γεωργίας, της γεωργίας του αύριο. Είναι το όχημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει επιτυχώς η Ελλάδα, με τις ιδανικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, για να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και να γίνει ανταγωνιστική στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Είναι εγγύηση για μια σύγχρονη διατροφή, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «διατροφική πλατφόρμα και ελληνική διατροφή».

Στην «άλλη γεωργία» που θα ενισχύσει η κυβέρνηση, ο κ. Κοντός εντάσσει καλλιέργειες - προϊόντα, όπως τα καρπούζια Μεσσηνίας, τις φράουλες Ηλείας, τα κάστανα Λακωνίας-Αρκαδίας, τα σπαράγγια Έβρου, Καβάλας, Πέλλας, τα όσπρια Δυτικής Μακεδονίας, τον κρόκο της Κοζάνης, τις πατάτες των Σερρών, της Δράμας και του Αμυνταίου, τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης και της Πρέβεζας, τα οπωροκηπευτικά των Μεγάρων, τα ακτινίδια της Πιερίας, τα μήλα του Πηλίου και της Αγιάς, τις μπανάνες της Κρήτης, τη φάβα της Σαντορίνης, τη φακή Εγκλουβής στη Λευκάδα, τα μανιτάρια της Εύβοιας, τα αχλάδια της Λέσβου κ.α.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»