επίκαιρa ιστορικά ντοκουμέντα /η παρένθεση του Σκοπιανού προβλήματος

Η επίθεση της Γερμανίας κατά της Ελλάδος, τον Απρίλιο 1941, και η επικράτηση του Κομμουνιστού Τίτο στην Γιουγκοσλαβία, συνετέλεσαν στην δημιουργία του Σκοπιανού προβλήματος.
Ως παρένθεση θεωρώ το πρόβλημα των Σκοπίων διότι δεν είναι δυνατόν η πολιτική και ιστορική απάτη που συνιστά η τεχνητή κατασκευή από τον Τίτο του ψευδομακεδονικού Έθνους των Σκοπίων, να μην αποκαλυφθεί και καταγγελθεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο Lund με υπογραφή Stolpe, το 1995, σε μελέτη του για την Μακεδονία, ανέφερε ότι: «Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία. Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά όλων ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο που μας επηρεάζει και σήμερα».
Το Σκοπιανό αποτελεί την πλέον θρασεία απειλή που αντιμετώπισε έθνος. Δεν περιορίζεται εις τυχόν εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδος, όπως μερικοί αφελείς το αντιμετωπίζουν. Εις τον ανιστόρητο κόσμο που ζούμε και η αμφισβήτηση της προσφοράς των Μακεδόνων στην Ιστορία και τον Πολιτισμό θα αποτελέσει δεινό πλήγμα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το έδαφος της αλλά η Ιστορία και η πολιτιστική της κληρονομιά. Το 1991, όταν η Σλοβενία έγινε ανεξάρτητο κράτος κυκλοφόρησε νόμισμα που είχε έναν Αυστριακό θρόνο. Όλοι οι Αυστριακοί απαίτησαν και η Σλοβενία απέσυρε το νόμισμα.
Οι Σκοπιανοί αρνούνται την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων και οικειοποιούνται και θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν σιωπήσουμε η Ελλάς θα υποστεί δεινή ήττα που δεν υπέστη χώρα στην Ιστορία.
Ιστορικά Στοιχεία και Γεγονότα
Το 1912, μετά από 5 αιώνες Τουρκικής δουλείας των λαών της Βαλκανικής, εκηρύχθη ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, δηλ. Βουλγαρίας, Σερβίας, Ελλάδος και Μαυροβουνίου κατά της Τουρκίας, με συνέπεια οι 3 χώρες να καταλύσουν τα Σαντζάκια, που επί 5 αιώνες αποτελούσαν διοικητικές διαιρέσεις της Τουρκίας.
Η Ελλάς που κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, ίδρυσε αμέσως από το 1912, με έδρα την Θεσσαλονίκη, την Γενική Διοίκησιν Μακεδονίας και πρώτον Διοικητή τον Ρακτιβάν, και ουδείς μέχρι το 1944 διενοήθη να αμφισβητήσει το γεγονός αυτό, διότι όλοι γνώριζαν ότι από την αρχαιότητα η Μακεδονία ήτο Ελληνική.
Η Σερβία και Βουλγαρία που κατέλαβαν μικρές λωρίδες γης της Βόρειας Αρχαίας Μακεδονίας, τις προσάρτησαν ως Σερβικό και Βουλγαρικό έδαφος. Η λωρίδα αυτή ενετάχθη στην Νότιο Σερβία και δημιουργήθηκε η Βαρντάσκα Μπανοβίνα. Εις την Βουλγαρία εμφανίζεται ως ΠΙΡΙΝ.
Είναι ψεύδος των Σκοπιανών ότι μοιράστηκε η Μακεδονία, διότι πέντε αιώνες δεν υπήρχε Μακεδονία και ονομάζετο ο χώρος «Σαντζάκια».
Οι Συνθήκες που υπεγράφησαν το 1913 διαψεύδουν τον ισχυρισμόν αυτόν. Η Συνθήκη Βουκουρεστίου Ελλάδος-Βουλγαρίας όρισε ως σύνορα των δύο χωρών την κορυφογραμμή του Μπέλλες, χωρίς να αναφέρεται η λέξη «Μακεδονία».
Η Συνθήκη Ελλάδος-Σερβίας την 19η Μαϊου 1913 όριζε ότι σύνορα των δύο χωρών θα είναι τα σημεία που κατέχουν οι Στρατοί την ημέραν της ανακωχής χωρίς καμία αναφορά στην Μακεδονία.
Τα σύνορα αυτά βρήκε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Εις τα σύνορα της Ελλάδος προς Βουλγαρία έγιναν τα περίφημα οχυρά Μακεδονίας-Θράκης, γνωστά ως γραμμή Μεταξά. Εναντίον αυτών των οχυρών που εφυλάσσοντο από Έλληνας στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφεύς του παρόντος, επετέθη απροειδοποίητα η Γερμανία, την 6η Απριλίου 1941, με ορμητήριο την Βουλγαρία η οποία ήτο σύμμαχος του Χίτλερ.
Την ιδίαν ημέραν (6 Απριλίου 1941), άλλα Γερμανικά στρατεύματα ορμώμενα επίσης από την Βουλγαρία, εισήλθαν στα Σκόπια, την πρωτεύουσα τότε (όχι της Μακεδονίας, αλλά της Βαρντάσκα), όπου έγιναν δεκτά ως ελευθερωταί με χιλιάδες Βουλγάρικες σημαίες και εν συνεχεία, εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος όπου πλευροκόπησαν τις αγωνιζόμενες ελληνικές δυνάμεις, με συνέπεια να παραδοθούν οι αγωνιζόμενοι και μόνο οι υπερασπίστε των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης δεν συνεμορφώθησαν με την συνθήκη ανακωχής και μετά από δύο ημέρες, όταν έλαβαν εντολή παρεδόθησαν.
Ο ηρωισμός των μαχητών εις την μάχη των Οχυρών προκάλεσε τον θαυμασμό του Χίτλερ και του Γερμανικού Αρχηγείου, με συνέπεια ο Γερμανικός Στρατός να παρουσιάζει όπλα εις τους παραδιδομένους Έλληνας μαχητάς και η Γερμανική σημαία να ανυψώνεται μόνο όταν εχάνοντο εις τον ορίζοντα και ο τελευταίος στρατιώτης, γεγονός μοναδικό εις τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Χίτλερ ομιλών εις το Ράιχσταγκ, την 4η Μαϊου 1941, δήλωσε: «Από όλους τους στρατούς που αντιμετωπίσαμε μόνο ο Έλλην στρατιώτης πολέμησε με ηρωισμό και αυτοθυσία και παρεδόθη μόνον όταν κάθε αντίσταση ήταν μάταιη».
Ο Χίτλερ από θαυμασμό προς τον Ελληνικό Στρατό που είχε ήδη εξευτελίσει την Φασιστική Ιταλία, δεν αιχμαλώτισε τον Ελληνικό Στρατό και επέτρεψε οι Αξιωματικοί να διατηρήσουν τον ατομικό των οπλισμό. Το 1941, ως γνωστόν, ο Χίτλερ παρεχώρησε την Βαρντάσκα, όπως και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην σύμμαχο του Βουλγαρία, η οποία προσήρτησε τις περιοχές αυτές ως Βουλγαρικό έδαφος. Την 2α Αυγούστου 1944, ο Τίτο βέβαιος για την νίκη των δημοκρατιών, άρπαξε την σκυτάλη για την απόσπαση της Μακεδονίας από την Βουλγαρία – που ήτο σύμμαχος του Χίτλερ – και από το ευρισκόμενο και σήμερα στο Σερβικό έδαφος Μοναστήρι της Πολυχρονίτσας, ανακήρυξε την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Την 8η Σεπτεμβρίου 1944, οι Βούλγαροι άλλαξαν και κήρυξαν τον πόλεμο κατά της Γερμανίας χωρίς έναν πυροβολισμό. Οι Γερμανοί εξεδίωξαν τον Βουλγαρικό Στρατό και τους Βουλγαρικές αρχές από τα Σκόπια και όταν έφυγαν από την περιοχή, μετά από λίγες εβδομάδες, ο Τίτο εισήλθε εις τα Σκόπια και με σύμφωνο γνώμη του Στάλιν, υλοποιώντας και την επιδίωξη της Κομιντέρν και των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων για απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα, μετονόμασε την Βαρντάσκα σε Μακεδονία και βάπτισε τους Σλάβους κατοίκους σε Μακεδόνες και έκτοτε κατασκεύασε στα χαρτιά τα ανύπαρκτα συστατικά στοιχεία του ανυπάρκτου «Μακεδονικού Έθνους», δηλαδή:
α) Το 1944 «Μακεδονική Κυβέρνηση, και Βουλή Μακεδονική»
β) Το 1944 ονομάσθη το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα των Σκοπίων «Μακεδονική Γλώσσα» και επειδή δεν είχε γράμματα ούτε άλλα χαρακτηριστικά Γλώσσης, ειδική επιτροπή επιστημόνων το επεξεργάσθηκαν από το 1944 και μόνο τον Ιούλιο 1945 έγινε η επίσημη «Μακεδονική Γλώσσα». Πρώτη Γραμματική κυκλοφόρησε το 1951 και το πρώτο Φιλολογικό Λεξικό το 1961.
γ) Το 1968 ιδρύθηκε από το αθεϊστικό Κομμουνιστικό Κόμμα μόνο στα Σκόπια «Μακεδονική Εκκλησία» και
δ) Το 1969 κυκλοφόρησαν την Τρίτομο Ιστορία του (ψευδό)«Μακεδονικού Έθνους», που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη.
Εάν συνεπώς δεν εγίνετο η Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδος το 1941 και εάν δεν επεκράτη το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Γιουγκοσλαβία, δεν θα είχε δημιουργηθεί θέμα Μακεδονίας. Το Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων που είχε δημιουργηθεί το 1919 και κατελύθη από τους Γερμανούς το 1941, δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής. Οι Βούλγαροι ως σύμμαχοι του Χίτλερ δεν θα διενοούντο να θέσουν θέμα Μακεδονίας εις βάρος της νικήτριας Ελλάδος.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος
Ο αείμνηστος Μανώλης Ανδρόνικος, έγραψε: «Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία, σαν να είμεθα εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι».
Θεωρήσαμε, κακώς, ως πρόβλημα μας με τα Σκόπια, το θέμα του ονόματος του Κράτους χωρίς να το συνδέσουμε με την Ιστορία, το ισχυρό όπλο μας, όπως δήλωσε ο Κίσινγκερ. Όσοι αναφέρονται εις το θέμα «Μακεδονία», να συνειδητοποιήσουν ότι ουσία και αφετηρία του προβλήματος απετέλεσε ο ψευδής ισχυρισμός των Σκοπιανών, ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες και ότι τον 6ο αιώνα (όπως το αvεκάλυψαν μετά το 1950), ενώθηκαν ως Σλάβοι με τους Έλληνες Μακεδόνες και έγιναν αυτοί Μακεδόνες.
Η ταυτότης των Μακεδόνων ως Ελλήνων όμως, επιβεβαιούται από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, από κείμενα αρχαίων Ελλήνων, Εβραίων και Ρωμαίων συγγραφέων (και Ταλμούδ), από χιλιάδες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας, από την συμμετοχή των Μακεδόνων εις τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αμφικτυονίες και τα αρχαία ελληνικά θέατρα.
Επιβεβαιώνεται επίσης από όλα τα σύγχρονα γεγονότα, Συνθήκη Αγίου Στεφάνου και Συνθήκη Βερολίνου, Μακεδονικός Αγώνας, Απογραφή Τούρκων στο Μοναστήρι το 1905, Εκλογές Τούρκων το 1912, Α΄ και Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος, Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Εις όλα αυτά τα γεγονότα συμμετείχαν Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και Τούρκοι. Πουθενά δεν αναφέρεται ύπαρξη Μακεδόνων. Ο Δημοσιογράφος Απόκης, όταν ο Πρωθυπουργός Καραμανλής ευρίσκετο στην Ουάσιγκτον, μετέδωσε σχόλιο (ΒΗΜΑ, 16 Μαϊου 2004) Αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, ο οποίος είπε: «Η Μακεδονία δεν απειλεί την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν ότι η Κλασσική Μακεδονία ήταν μέρος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Εγώ το γνωρίζω, όλοι το γνωρίζουν και τα ιστορικά γεγονότα δεν αλλάζουν».
Ο Βλάσης Βλασίδης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο βιβλίο Ε. Κωφού-Β.Βλασίδη με τίτλο «Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002», αναφέρει ότι, ο Δήμαρχος των Σκοπίων Μπενίφσκυ, ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδος DEVNIC και ο Υπουργός Παιδείας Ολιζάνυ, σε συνάντηση των, τους είπαν ότι: «Έχουν πρόβλημα με τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα πείσουν ότι δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνας, αλλά δεν μπορούν, διότι τα παιδιά, αυτά διδάχθηκαν στο σχολείο». Αποκαλυπτικό είναι το ανθελληνικό άρθρο “Macedonians” της Εγκυκλοπαίδειας του Harvard το 1980, που αναφέρει:
«Μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι μετανάστες στις Η.Π.Α. από τη Μακεδονία θεωρούσαν τους εαυτούς τους Βουλγάρους ή Βουλγαρομακεδόνες. Τελευταία ένα μέρος διανοουμένων άρχισε να θεωρεί εαυτούς Μακεδόνες. Τον 20ο αιώνα μερικοί διανοούμενοι άρχισαν να συζητούν ότι η Σλαβική Μακεδονία δεν είναι ούτε Βουλγαρική, ούτε Σερβική, ούτε Ελληνική, αλλά ένας χωριστός Λαός. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας υποστήριξε την παραπάνω ιδέα και ίδρυσε το 1945 τη Δημοκρατία της Μακεδονίας οπότε εξελίχθηκε η Μακεδονική γλώσσα και ενισχύθηκε η ιδέα της Μακεδονικής Εθνότητας. Η μεγαλύτερη πρόοδος για την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής Μακεδονικής Αμερικανικής Κοινότητας άρχισε στο τέλος της δεκαετίας του 1950 όταν έφθασαν Γιουγκοσλάβοι Μετανάστες που από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν διδαχθεί να πιστεύουν ότι οι Μακεδόνες αποτελούν χωριστή γλωσσική και πολιτιστική εθνότητα. Επίσης, οι ίδιοι έγιναν τα όργανα μεταφοράς αυτών των αισθημάτων στους βουλγαρικής συνείδησης μετανάστες». Με δεδομένο της ταυτότητος των Μακεδόνων ως Ελλήνων, οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες διότι θα θεωρηθούν Έλληνες, γι’ αυτό η ονομασία του Κράτους των δεν μπορεί να έχει το όνομα «Μακεδονία». Ούτε όνομα που θα τους επιτραπεί να ονομάζονται Μακεδόνες.
Συμφωνία Συνδέσεως της FYROM με την Ε.Ε.
Οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι οι λαοί της Βαλκανικής, θέλουν να γίνουν μέλη της Ε.Ε. Το 2001 υπεγράφη μεταξύ της FYROM και της Ε.Ε. Σύμφωνο Σύνδεσης και Σταθερότητος, με στόχο τον εν καιρώ χαρακτηρισμό της ως υποψήφια χώρα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πριν όμως αναφερθώ εις το σοβαρό αυτό Σύμφωνο, πληροφορώ ότι οι Σκοπιανοί, προς εξαπάτηση ανιστόριτων και αφελών, το Σύμφωνο αυτό, εις την επίσημο Ιστοσελίδα της Κυβερνήσεως των Σκοπίων, δεν το πρόβαλαν όπως υπεγράφη, δηλ. ως Σύμφωνο FYROM και Ε.Ε., αλλά ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (όχι FYROM) αφενός και αφετέρου οι κάτωθι 15 χώρες της Ε.Ε. και συνεπώς και η Ελλάς (όχι η Ε.Ε.) υπέγραψαν Σύμφωνο Σύνδεσης και Σταθερότητος. Εμφανίζουν δηλαδή και την Ελλάδα ότι υπέγραψε Σύμφωνο με την Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, που παρίστατο εις την υπογραφήν Συμφωνίας Ισραήλ και «Δημοκρατίας Μακεδονίας» για Πολιτισμό και Παιδεία, δήλωσε ότι «Το Ισραήλ υπέγραψε με το Συνταγματικό όνομα, διότι η Δημοκρατία αυτή θα γίνει μέλος της Ε.Ε.». Ο Γεν. Γραμματέας του Ισραήλ επιβραβεύει την ανωτέρω απάτη και παράλληλα, με την υπογραφήν αυτήν εμφανίζει την Κυβέρνηση του Ισραήλ να θεωρεί περισσότερο αξιόπιστους τους πλαστογράφους της Ιστορίας της Μακεδονίας από τους Προφήτας του Ισραήλ, το Ταλμούδ και Εβραίους συγγραφείς.
Το υπογραφέν ανωτέρω Σύμφωνο Σύνδεσης και Σταθερότητος, έχει ως δύο ουσιώδεις όρους:
α) Σεβασμό των Δημοκρατικών Αρχών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Άρθρο 2 του Συμφώνου).
β) Διεθνή ειρήνη και σταθερότητα και ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας (Άρθρο 3 του Συμφώνου).
Σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές (Άρθρο 2). Βασική προϋπόθεση έχει την αλήθεια με την οποία οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση.
α) Εξηπάτησαν το Ισραήλ και την διεθνή κοινή γνώμη με την Ιστοσελίδα για το Σύμφωνο Σύνδεσης.
β) Εξηπάτησαν το Βατικανό, το 1986, όταν παρουσίασαν εικόνες Βυζαντινές (Ελληνικές) ως Μακεδονικές, με συνέπεια το Βατικανό να ζητήσει συγνώμη «παγιδευθήκαμε από τους Σκοπιανούς».
γ) Εξηπάτησαν τους Ρώσους και παρουσίασαν στην Αίθουσαν Τρετιατίκοβα τερακότες του 4ου αιώνα με ελληνικές επιγραφές ως «Μακεδονικές».
Ψεύδονται μεταξύ άλλων και:
α) Για το Ίλιντεν, ότι ήτο εξέγερση Μακεδόνων, ενώ ήτο εξέγερση Βουλγάρων Κομιτατζήδων. Τους διαψεύδουν οι Πρόξενοι Η.Π.Α., Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας με 70 έγγραφα των προς τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των, όπου αναφέρουν ότι ήτο έργον Βουλγάρων (Ντοκ. 31). Ανάλογο έγγραφο έστειλε η Οθωμανική Πρεσβεία στην Γαλλία στον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών (Ντοκ. 39).
β) Για τον Σαμουήλ ότι ήτο ο πρώτος Μακεδόνας Βασιλεύς.
Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος ο Β΄, που νίκησε τον Σαμουήλ, ονομάσθηκε Βουλγαροκτόνος, όχι Μακεδονοκτόνος.
γ) Ότι η Γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήτο η Ελληνική.
δ) Ότι μοιράσθηκε δήθεν η Μακεδονία το 1912.
Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα (Άρθρο 2). Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι η εθνική του ταυτότητα. Η άρνηση της κραυγαλέας ταυτότητος των Μακεδόνων ως Ελλήνων (σελ. 62-74) από τους Σκοπιανούς αποτελεί, όχι σεβασμόν αλλά ύβριν και κατάφωρο παραβίασιν στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων.
Διεθνής ειρήνη και σταθερότητα και ανάπτυξη καλών σχέσεων γειτονίας (Άρθρο 3). Ο ψευδής ισχυρισμός ότι υπάρχουν «Μακεδονικές» μειονότητες στην Βουλγαρία, Αλβανία και Ελλάδα, αποτελεί πρόκληση διότι ύπαρξη μειονότητας προβλέπει ύπαρξη αντιστοίχου Μακεδονικού Έθνους σε άλλη χώρα. Μακεδονικό Έθνος ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει. Οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες, είχαν τους αυτούς θεούς, τα αυτά ιερά, την αυτή γλώσσα, τα αυτά ήθη και έθιμα, συμμετείχαν με τους λοιπούς Έλληνας εις τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτυονίες κλπ.
Όλοι οι γειτονικοί λαοί γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια. Η Ελλάς ποτέ δεν θα δεχθεί να αρνούνται την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων και ούτε να αμφισβητείται η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Πολύ περισσότερο όταν επιδιώκεται και η οικειοποίηση της ταυτότητος αυτής και της πολιτιστικής κληρονομιάς από Σλάβους. Ο Ζέλεφ, ως Πρόεδρος της Βουλγαρίας, σε επίσημη επίσκεψη του στην Σουηδία την 20η Ιουνίου 1993, δήλωσε στην ”Svenska Dugbladed” ότι: «Το δημιουργηθέν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κομιντέρν ”Μακεδονικό Έθνος” αποτελεί έγκλημα, την ευθύνη του οποίου έχει ο Τιτοϊσμός και Σταλινισμός».
Ο Τζαφέρι, Αρχηγός Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων, κατηγόρησε τον Γκλιγκόρωφ ότι πλαστογραφεί την ιστορία των γειτόνων του και ότι ο Μακεδονισμός του είναι πλασματικός που στηρίζεται σε μύθο. Όχι τυχαία, συνεπώς, ο Πάντιτ Αστάουν, υποψήφιος Διοικητής του Κοσόβου εκ μέρους του Ο.Η.Ε., το 2000 δήλωσε ότι: «Τα Σκόπια αποτελούν βόμβα στα Βαλκάνια».
Από τα ανωτέρω αποκαλύπτεται ότι είναι αδιανόητη και η διασφάλιση ειρήνης και καλής γειτονίας, που προβλέπει το Άρθρο 3 του Συμφώνου.
Η Ελλάς συνεπώς δεν χρειάζεται να ασκήσει Βέτο, αλλά η ίδια η Ε.Ε. οφείλει να ζητήσει συμμόρφωση προς τους ουσιώδεις όρους του Συμφώνου, η εκπλήρωση των οποίων είναι ανέφικτη εφόσον διατηρούν τα ονόματα Μακεδονία – Μακεδόνες.
Τέλος, από την επτάχρονη εμπειρία μου στην Βόρειο Ελλάδα, θεωρώ ότι άμεση θα είναι η λύση του Σκοπιανού προβλήματος χωρίς αναφορά στην Ιστορία, αν κληθούν οι Ευρωβουλευταί που συμμετείχαν εις την Επιτροπή Σύνδεσης FYROM – E.E. μαζί με τους Σκοπιανούς Βουλευτάς να επισκεφθούν:
1) Το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Αθηνών όπου έχουν συγκεντρωθεί 5.000 ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας και έχουν αποθησαυρισθεί 11.000 ονόματα Μακεδόνων και να ζητήσουν από τους Σκοπιανούς να φέρουν ΜΙΑ μόνο ΜΙΑ επιγραφή της Μακεδονικής Γλώσσας.
2) Να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Μακεδονίας αλλά και το Νότιο τμήμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων που ανήκει στην Αρχαία Μακεδονία, όπου θα δουν ελληνικά θέατρα με ελληνικές επιγραφές και άλλες επιγραφές.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, μετά την επίσκεψη του στην Βεργίνα, δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουνα έντονη την σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο της Αρχαίας Μακεδονίας». Γερμανοί φοιτηταί μετά την επίσκεψη τους στα Μουσεία της Μακεδονίας χρησιμοποίησαν βαρειές εκφράσεις κατά του Κίνκελ, Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, διότι τους απέκρυψε την αλήθεια. Άπειρες ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στις ανασκαφές που τις θεωρούσε ως εθνική ανάγκη και δήλωσε εις τα εγκαίνια της Εκθέσεως του Αλεξάνδρου (8/5/1980): «Η Μακεδονία με την ανακάλυψη της ανασκαφής της Βεργίνας προβάλει στο προσκήνιο διεκδικητού εις τα πρωτεία υψηλής πολιτιστικής κληρονομιάς». Ο Αλέξανδρος υπηρέτησε όσο ουδείς άλλος τα όνειρα του Έθνους σύμβολο της ενότητας και συνέχειας του αρχαίου και νεωτέρου ελληνισμού.
Ο επίσης αείμνηστος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Τσάτσος με την επίσκεψη του στην Βεργίνα, είπε: «Οι Βασιλείς των Μακεδόνων δεν βάσταξαν. Βγήκαν από τους τάφους τους να διώξουν τους πλαστογράφους της ιστορίας της πατρίδος των», προσθέτω να διώξουν και τους ανιστόρητους και αφελείς που πιστεύουν στους Σκοπιανούς.
Νικόλαος Μάρτης

ΠΕΡΙ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" - ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΜΑ
ΤΑ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ"
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΑIΤIΑ ΦIΑΣΚΟΥ ΕΛΛΗΝIΚΗΣ ΔIΠΛΩΜΑΤIΑΣ ΣΤΟ FYROM
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟY ΣΙΩΝΙΣΜΟY ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
H ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ FYROM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:ΠΓΜΔ+ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΓΜΔ
στις 6:04 μμ

Comments

lornion said…
http://video.google.de/videoplay?docid=2790329267519880594&hl=de

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc