Συνάντηση Μπους–Ταλαμπανί στο Λευκό Οίκο



26-06-2008


President Bush meets with Iraq's President Jalal Talabani, in the Oval Office at the White House in Washington, 25 Jun 2008
Μπους και Ταλαμπανί στο Λευκό Οίκο.
O Πρόεδρος Μπους διεξήγαγε συνομιλίες την Τετάρτη με τον Ιρακινό ομόλογό του Τζαλάλ Ταλαμπανί στο Λευκό Οίκο για τον μελλοντικό ρόλο των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο κ Μπους δήλωσε ότι αυτός και ο κ Ταλαμπανί συζήτησαν για το στρατηγικό πλαίσιο που αρμόζει στην Ιρακινή κυβέρνηση.

Ο κ. Ταλαμπανί επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να επιτευχθεί η συμφωνία για τον μακροπρόθεσμο ρόλο των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, η οποία τεθεί σε ισχύ όταν εμπνεύσει η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη αυτού του χρόνου.

Ο κ Μπους επαίνεσε τον Ιρακινό ηγέτη για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα του και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε επιτεύγματα στο νομικό τομέα καθώς και στην οικονομία.

Ο Ιρακινός Πρόεδρος ενημέρωσε το κ Μπους για τα επιτεύγματα του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας και των πολιτοφυλακών λέγοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος του Ιράκ» έχει σταθεροποιηθεί , αναγνώρισε όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβληματικές περιοχές και ότι εξακολουθεί να υφίσταται βία.

Ο Πρόεδρος Ταλαμπανί βρίσκεται στις ΗΠΑ για ιατρική αγωγή.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»