Μετάβαση στη Σαγκάη
«Αρωμα» πολιτισμού την τρίτη μέρα επίσκεψης του Προέδρου στην Κίνα

Eurokinissi
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Παπούλια ήταν το Πεκίνο
Πεκίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Οικονομικές σχέσεις και Ολυμπιάδα στη δεύτερη μέρα της επίσκεψης Παπούλια στην Κίνα (24/6/2008)

Σε εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος για την προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας. Ο κ. Παπούλιας επισκέπτεται την Σαγκάη.

Ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε έκθεση Ελλήνων εικαστικών στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου και αργότερα επισκέφθηκε το «Ελληνικό Σπίτι» όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας «Αναστηλωτικές εργασίες στην Ακρόπολη Αθηνών» από τη διευθύντρια της υπηρεσίας συντήρησης των μνημείων της Ακρόπολης κ. Μ. Ιωαννίδου.

Το πρωί (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της 11ης Εθνικής Επιτροπής της λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης Τζία Τσινγκλίν.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ σημαντική και ουσιαστική την επίσκεψή του στο Πεκίνο και επεσήμανε ότι κατά τις επαφές που είχε με την κινεζική ηγεσία διαπίστωσε «τη θέληση να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο οι διμερείς μας σχέσεις».


Από την πλευρά του, ο Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Παπούλια στην Κίνα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων.

Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συνοδεύεται από τους υπουργούς Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη και τους υφυπουργούς Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη και Πέτρο Δούκα, αναχώρησε στη συνέχεια για την Σαγκάη, δεύτερο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

Αργά το απόγευμα (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Σαγκάης Χαν Χενγκ ο οποίος θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο δείπνο.

Θα επισκεφθεί επίσης τον εντυπωσιακό, πολυώροφο πύργο Oriental Pearl της κινέζικης τηλεόρασης και θα ξεναγηθεί στο ιστορικό μουσείο, ενώ το βράδυ θα περιηγηθεί με πλοιάριο τον ποταμό Χουάνγκπου.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»