Δείπνο στην Ουάσινγκτον
Στην αποπληρωμή του χρέους της Κλίντον υπόσχεται να βοηθήσει ο Ομπάμα

Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Μπάρακ Ομπάμα διοργάνωσε μαζί με την Χίλαρι Κλίντον δείπνο με χρηματοδότες στην Ουάσινγκτον. Ο Μπ.Ομπάμα υποσχέθηκε να προσφέρει το ανώτερο επιτρεπόμενο ποσό για να καλυφθεί το χρέος της προεκλογικής εκστρατείας της Χ.Κλίντον.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονωθεί η ενότητα του κόμματος, η οποία διαταράχθηκε από τις σκληρές προεκλογικές αναμετρήσεις των δύο υποψηφίων των Δημοκρατικών.

Ο Μπ.Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει προσωπικά 2.300 δολάρια, το ανώτερο επιτρεπόμενο ποσό, για να καλυφθεί το -πάνω από 20 εκατ. δολάρια- χρέος της προεκλογικής καμπάνιας της Χ.Κλίντον και προέτρεψε τους χρηματοδότες του να κάνουν το ίδιο.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόις καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 200 παριστάμενους στο Mayflower Hotel της Ουάσινγκτον, όταν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους υποστηρικτές του να βοηθήσουν στην αποπλήρωση του χρέους της Χ.Κλίντον.

«Θα χρειαστώ τη Χίλαρι στο πλευρό μου αυτές τις εκλογές και θα χρειαστώ και όλους εσάς» δήλωσε ο Μπ.Ομπάμα.

Αν και έχει αρχίσει να κερδίζει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους που υποστήριξαν την Χ.Κλίντον κατά την διάρκεια των προκριματικών εκλογών, περίπου ένας στους πέντε δηλώνουν ακόμα ότι θα προτιμήσουν τον Τζον ΜακΚέιν των Ρεπουμπλικάνων.

Από την πλευρά της, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι χρηματοδότες της πρέπει να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητά τους την εκλογή του Μπ.Ομπάμα.

«Αυτή ήταν μια σκληρή μάχη και αυτό το έκανε τόσο ενδιαφέρον και έντονο και γι'αυτό τα αισθήματα των ψηφοφόρων ήταν και από τις δύο πλευρές έντονα» δήλωσε η Χ.Κλίντον, η οποία έχει προσφέρει την υποστήριξή της στον γερουσιαστή του Ιλινόις.

«Είμαστε όμως μια οικογένεια και έχουμε την ευκαιρία τώρα να δείξουμε ότι γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι διακυβεύεται και ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε ξανά αυτό τον Λευκό Οίκο» πρόσθεσε.

Την Παρασκευή Μπ.Ομπάμα και Χ.Κλίντον πρόκειται να κάνουν κοινή συμβολική εμφάνιση στην πόλη Unity (Ενότητα) του Νιου Χάμσαϊρ, στην οποία κάθε υποψήφιος έλαβε ακριβώς 107 ψήφους κατά τη διάρκεια των προκριματικών αναμετρήσεων.

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc