Αντίδραση για τη βία από Σύγκλητο ΑΠΘ -καθημερινή


Θ. Τσιγγανας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επiδίωκαν οι φοιτητές των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προκάλεσε η χθεσινή τους ενέργεια να διακόψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ. Αγανακτισμένα τα μέλη της Συγκλήτου για την εισβολή των περίπου 20 φοιτητών στην αίθουσα συνεδριάσεων και την άρνησή τους να αποχωρήσουν, αποφάσισαν ομόφωνα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να εξουσιοδοτήσουν το Πρυτανικό Συμβούλιο να υλοποιήσει όλα τα θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, «καθώς δεν νοείται λειτουργία θεσμικού οργάνου υπό το καθεστώς βίας», όπως επισήμανε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Νικ. Μουσιόπουλος.

Η Σύγκλητος καταδίκασε τις πράξεις βίας και τις καταστροφές υποδομών εισόδου της Πανεπιστημιούπολης και επισήμανε ότι «τέτοιες πράξεις εντάσσονται στο κοινό ποινικό δίκαιο, παραβιάζουν το πανεπιστημιακό άσυλο και καταλύουν ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ ήταν θετική στο μέτρο βεβαίωσης εισόδου οχημάτων εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να διακόψει χθες τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων όταν διαπίστωσε ότι εξω από την πόρτα συνέβαιναν γεγονότα τα οποία παρεμπόδιζαν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μικρές ομάδες εξοπλισμένες με ρόπαλα έκαναν αιφνίδια την εμφάνισή τους, απειλώντας την ασφάλεια των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»