H ενέργεια στον προεκλογικό αγώνα /VOA



25-06-2008


Republican presidential candidate Sen. John McCain, R-Ariz., makes a point during a campaign event in Fresno, California, 23 Jun 2004
Τζων Μακέην
Σε θέματα ενεργειακής πολιτικής επικεντρώθηκαν οι προεκλογικές εκστρατείες Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών την Τρίτη.

Στη Καλιφόρνια ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Γερουσιαστής Τζων Μακέην, δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να δοθεί τέλος στην «κομματική παράλυση» που έχει αποτρέψει τους Αμερικανούς από το να μειώσουν την εξάρτηση τους από το εισαγόμενο πετρέλαιο. Ο κ. Μακέην αναφέρθηκε σε μέτρα για την προώθηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και των λεγόμενων πράσινων τεχνολογιών. Επίσης είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βασιστούν στο δικό τους πετρέλαιο και τα αποθέματα φυσικού αερίου.


Barack Obama speaks during a discussion on protecting homeownership in North Las Vegas, Nevada 27 May 2008

Μπαράκ Ομπάμα
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε ότι η άρση της απαγόρευσης των γεωτρήσεων σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ δεν θα μειώσει τη τιμή της βενζίνης. Ο κ. Ομπάμα επέκρινε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία 45 νέων πυρηνικών αντιδραστήρων χωρίς να πει που θα διοχετευτούν τα απόβλητα.

Τις δηλώσεις αυτές ο Γερουσιαστής Ομπάμα έκανε στη πολιτεία της Νεβάδα όπου η κυβέρνηση προτείνει τη δημιουργία συγκροτήματος επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»