Η μουσική είναι στη φύση μας
«Ionian Concerts» στην Κέρκυρα από 1-31 Ιουλίου


Κέρκυρα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Με σύνθημα «Η Μουσική είναι στη φύση μας» το φετινό διεθνές Φεστιβάλ «Ionian Concerts» διοργανώνεται στην Κέρκυρα από 1-31 Ιουλίου και χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: Winds & Percussion, Classical Experience, Ethnomusicology, Ionian Jazz Concerts και Multimedia.

Οι 20 φιλαρμονικές, οι 25 χορωδίες, τα ωδεία, το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου που δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο το νησί είναι η φυσική συνέπεια της παραδοχής ότι η Μουσική είναι στη φύση της Κέρκυρας.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν το φημισμένο κουιντέτο πνευστών Canadian Brass, ο Αμερικανός τρομπετίστα Chris Martin, και η Συμφωνική Ορχήστρα της Αλάσκα σε δύο συναυλίες με σολίστ στο πιάνο τον Λάμπη Βασιλειάδη και την Έλενα Μουζάλα. Οι φίλοι της τζαζ θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τους Chico Freeman, Mark Murphy, Ron McClure, Richard Smith κ.ά. Έχει προγραμματιστεί επίσης μια συναυλία της Χορωδίας Κέρκυρας με τον Lucio Dalla και τον Μάριο Φραγκούλη, τους Melos Brass, τον Δήμο Δημητριάδη, τον Βασίλη Ρακόπουλο και πολλούς ακόμα καταξιωμένους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Όλες οι εκδηλώσεις διεξάγονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φρούριο, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Κήπους των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου (Art Cafe), στην Ιόνιο Ακαδημία ενώ απρόοπτες μουσικές εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα στο Λιστόν και την Πλατεία Δημαρχείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ όλοι οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα παραδίδουν σεμινάρια και master classes σε ενδιαφερόμενους μουσικούς στο πλαίσιο της 6ης Θερινής Ακαδημίας στο κτίριο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών μέσα στο Παλαιό Φρούριο.

Την επιμέλεια της Θερινής Ακαδημίας έχει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass ενώ το Φεστιβάλ «Ionian Concerts» συνδιοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τη Νομαρχία Κέρκυρας και τον Δήμο Κερκυραίων με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Sibelius, του Bowling Green State University και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, του Ιδρύματος Λεβέντη, τoυ Μουσικού Οίκου «Φίλιππος Νάκας» και της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»