πηγή ΑΝΕΧΑΡΤΗΤΟΣ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 1/7/2008

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΑ

β Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Αργοστολίου το πολιτιστικό έργο με τον τίτλο «Ενέργειες ανάδειξης σύγχρονου πολιτισμού και ιστορικής κληρονομιάς από το Δήμο Αργοστολίου». Αυτό ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΑΨ Βικτωρα Ρουχωτά, κατά την παρουσίαση του προγράμματος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008». Το έργο αυτό αποτελείται από τρία υποέργα, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 425.000 ευρώ.

β Συγκεκριμένα, το πρώτο υποέργο αφορά σε συνέδριο Περιφερειακού Χαρακτήρα με θέμα»Ο πολιτισμός των Ιονίων Νήσων χθες και σήμερα», με προϋπολογισμό 52.861,34 ευρώ. Το δεύτερο έργο αφορά σε «δορυφορικές ενέργειες προβολής και παρουσίασης της διαχρονικότητας του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων» με προϋπολογισμό 155.982,35 ευρώ.Το τρίτο υποέργο αφορά σε ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διάχυση του πολιτισμού των Επτανήσων. Στο υποέργο αυτό θα ψηφιοποιηθεί το υλικό που θα προέλθει από τις προηγούμενες δυο δραστηριότητες και τα αποτελέσματα θα παρουσιασθούν σε ηλεκτρονική (site) και έντυπη μορφή (πρακτικά συνεδρίου – λευκώματα). Ο προϋπολογισμός του εν λόγω υποέργου ανέρχεται σε 148.299.16 ευρώ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

β Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΔΕΠΑΨ Πάνος Βαρδάκος για το πρόγραμμα αυτό είπε ότι, 5 χρονών προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης με μπροστάρη τον Δήμο Αργοστολίου, παίρνουν “σάρκα και οστά”, με τη δημοπράτηση αυτού του μεγάλου πολιτιστικού προγράμματος. Συνεχίζοντας ο κ. Βαρδάκος αναφέρθηκε στο ύφος του προγράμματος του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού, είναι αφιερωμένο στην τέχνη του Θεάτρου. Γι αυτό και ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν εννέα θεατρικές παραστάσεις, από 2 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου.

β Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο, δηλαδή θα αφιερώνουνε σε κάθε είδος τέχνης ξεχωριστά. Αναφέρθηκε σε κάθε παράσταση ξεχωριστά που θα παρουσιαστούν, όλα τα θεατρικά έργα, στον αύλειο χώρο του ΞΕΝΙΑ Για το ανοιχτό θέατρο στα Ραζάτα, όπως μας πληροφόρησαν, έχει σταματήσει λόγω του σπιτιού του Λαυράγκα. Για να αποκατασταθεί το σπίτι του Λαυράγκα χρειάζονται πολλά χρήματα, κι έτσι το ΥΠ.ΠΟ έχει μπλοκάρει τη διαδικασία ολοκλήρωσης του Θερινού Θεάτρου.

β Γράφει η ιστοσελίδα ithacanews.gr:ΣΗΜΕΡΑ γάμος γίνεται, ωραίο πανηγύρι… Παντρεύτηκε ο παρουσιαστής και παραγωγός Guy Krief του MAD TV την καλή της καρδιάς του, Καλλιόπη Χαραλάμπους, κυπριακής μάλλον καταγωγής και αυτή της οικογενείας του ίδιου καναλιού, αφου είναι υπέθυνη των Δημοσίων Σχέσεων το Σάββατο 28/6 στις 7 το απόγευμα στο εκκλησάκι του Σωτήρα, στο νησάκι Λαζαρέτο της Ιθάκης. Είναι ο δεύτερος γάμος που γίνεται φέτος στο γραφικό νησάκι, στη μέση του λιμανιού της Ιθάκης, μιας και το Λαζαρέτο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια must στους γάμους επωνύμων και όχι μόνο.

β ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ το καίκι ΚΥΡΑ ΣΟΦΙΑ (εγώ πάντως ποιο πολύ γουστάριζα όταν ο καπετάν Αντρέας του ΜΑΝΑ ΚΟΡΙΝΑ έβαζε στα μεγάφωνα του σκάφους το παραδοσιακό άσμα «Σήμερα γάμος γίνεται…») σημαιοστολισμένο, κουβαλούσαν στο νησάκι Λαζαρέτο τους καλεσμένους μπροστά απ’ τη PERANTZADA, στους οποίους είχε προβλεφθεί να τους προσφερθεί λόγω ζέστης εμφιαλωμένο Νορβηγικό νερό VOSS –το μπουκάλι έμοιαζε με αυτό γνωστής κολώνιας. Επίσης οι cameramen κι αυτοί με ντάλα ήλιο από νωρίς δοκίμαζαν πλάνα στο μουράγιο μπροστά απ’ το Ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ. Στην επιστροφή βοήθησε και το AΛΜΠΑΡΤΟΣ, γιατί μερικούς του είχε πιάσει η ζέστη και άλοι που ήταν απο ταξίδι είχαν πεθάνει της πείνας.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc